Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu mai cumpăra ghimbir. Iată cum să crești acasă, pas cu pas ghimbir în apă.

Ghimbirul este o plantă aromată și benefică, folosită în bucătărie și în medicina tradițională. Dacă vrei să încerci o metodă interesantă și simplă de a crește ghimbirul în propria ta casă, atunci cultivarea lui în sticle de plastic poate fi o alegere excelentă. Iată cum să faci asta:

Materiale necesare:

Mănunchi de rădăcini de ghimbir proaspăt.Alege rădăcini sănătoase și cu câteva ochiuri (bucățele în relief de pe rizom).

Sticle de plastic transparente: Folosește sticle de apă sau alte recipiente similare din plastic transparent. Sticlele de 2 litri sunt o alegere bună.

Apa: Va fi folosită pentru a înconjura rizomul(rădăcina) de ghimbir și a-l ajuta să crească.

Instrucțiuni:

Pregătește rizomul(rădăcina) de ghimbir:

Alege un rizom de ghimbir proaspăt care are muguri sau ochi (bucăți în relief) de unde să crească plante noi.
Poate fi necesar să lași rizomul într-un loc cald și uscat timp de câteva zile pentru a-l usca puțin înainte de plantare.
Pregătește sticla de plastic:

Spală și dezinfectează bine sticla de plastic, asigurându-te că este curată și fără reziduuri de etichete sau lipici.
Decupează sticla:

Cu atenție, taie partea de sus a sticlei, lăsând gâtul sticlei intact. Gâtul sticlei va servi drept o gaură de drenaj pentru excesul de apă.
Umple sticla cu apă:

Umple sticla cu apă până când ajunge aproape de gâtul sticlei. Acesta va fi mediul în care va crește ghimbirul.
Plantarea rizomului de ghimbir:

Așază rizomul de ghimbir în apă, asigurându-te că partea cu ochiurile (bucățele în relief) este orientată în sus și rizomul este scufundat parțial în apă.
Îngrijirea ghimbirului:

Plasează sticla într-un loc luminat, dar ferit de expunerea directă la soare. Rizomul va începe să crească după câteva săptămâni.
Schimbă apa din sticlă o dată pe săptămână pentru a menține calitatea apei.
Recoltarea ghimbirului:

Poți recolta ghimbirul atunci când tulpinile ajung la o înălțime de aproximativ 15-20 de centimetri.
Cultivarea ghimbirului în apă este o modalitate simplă și captivantă de a crește această plantă minunată acasă. Poți să folosești ghimbirul proaspăt în gătit sau să-l transformi în ceaiuri și remedii naturale. Este important să ai răbdare, deoarece procesul de creștere a ghimbirului poate dura câteva luni.

loading...

Add comment