Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
turte cu usturoi si unt

Turte cu usturoi și unt.Bunicii noștri le făceau pe plită.Rețeta tradițională, explicată pas cu pas.

Turtele cu usturoi și unt sunt o delicatesă tradițională și gustoasă, care aduce aminte de bunici și de gustul copilăriei. Această rețetă simplă și savuroasă îmbină aromele bogate ale usturoiului cu textura fină a untului și a turtilor proaspete. Iată cum poți să prepari această gustare minunată:

Ingrediente:

2 căni de făină
1 linguriță de sare
1/2 cană de lapte cald
1/2 cană de apă caldă
2 linguri de unt topit
6 căței de usturoi, mărunțiți
4 linguri de unt topit (pentru ungerea turtilor)

Instrucțiuni:

1.Amestecarea Aluatului:

Într-un bol mare, amestecă făina și sarea.
Adaugă treptat laptele cald și apa caldă în timp ce amesteci continuu cu o lingură de lemn sau o spatulă, până când obții un aluat omogen.
Adaugă cele două linguri de unt topit în aluat și frământă-l până când devine moale și neted. Dacă este nevoie, adaugă puțină făină sau apă pentru a obține consistența potrivită.
Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute.

2.Formarea Turtilor:

Împarte aluatul în bucăți mici și modelează-l în turte plate, cu un diametru de aproximativ 10-12 centimetri și o grosime de aproximativ 1 centimetru.

3.Usturoiul Aromat:

Într-un bol mic, amestecă cele patru linguri de unt topit cu usturoiul mărunțit. Acest amestec de unt și usturoi va fi folosit pentru a unge turtele, conferindu-le aroma intensă de usturoi.

4.Gătirea Turtilor:

Încinge o tigaie antiaderentă pe foc mediu.
Când tigaia este bine încinsă, adaugă o turta și gătește-o până când devine auriu și se formează bălțile. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
După ce o turta este gata, unge-o generos cu amestecul de usturoi și unt, apoi pune-o deoparte și repetă procesul cu celelalte turte.Se pot orna cu mărar sau pătrunjel proaspăt.

5.Servirea Delicioasă:

Turtele cu usturoi și unt sunt delicioase atunci când sunt încă calde. Le poți servi ca aperitiv sau ca garnitură pentru diverse preparate.
Aceste turte cu usturoi și unt sunt o gustare minunată și plină de arome. Savurează-le alături de familie sau prieteni și bucură-te de gustul autentic al bucătăriei tradiționale.

loading...

Add comment