Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elixir pentru MEMORIE, ÎNTINERIRE și alungarea TRISTEȚII – o rețetă a călugărilor benedectini

Ingredientul-cheie al acestui elixir întineritor și întăritor pentru psihic este roinița, cunoscută și sub numele de melisă. Această plantă aromatică are proprietăți antioxidante, imunitare și antivirale, și un efect de stimulare a sistemului nervos central.

Elixir pentru memorie și întinerire – rețetă
Vorbind despre efectele binefăcătoare ale roiniței asupra sistemului nervos, savantul de origine musulmană Avicenna spunea că această plantă “face inima bucuroasă și mulțumită”, iar călugărița Hildegard von Bingen scria că roinița îl face pe om “să râdă din suflet, pentru că spiritul ei încălzește inima, mai ales noaptea, când ea bate neregulat și produce frică.” Mai târziu, francezii au făcut din roiniță un elixir al tinereții și fericirii, numind-o “apa de roiniță”. Acest preparat avea menirea de a alunga tristețea, stările melancolice și oboseala mentală.

Ingrediente:
•2-3 linguri de tinctură de roiniță
•2 gălbenușuri
•2 linguri de miere
•½ linguriță de pulbere de busuioc

Preparare:
Se freacă gălbenușurile de ou cu mierea de albine și cu pulberea de busuioc. Se adaugă apoi tinctura de roiniță și se amestecă bine, până la omogenizare. Se consumă câte 1 lingură din acest preparat, dimineața pe nemâncate pentru un efect revigorant. Tinctura de roiniță se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă. Se pun 20 de grame de plantă uscată sau 100 g de plantă proaspătă într-un borcănel de sticlă și se adaugă 100 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide ermetic și se lasă la macerat 2 săptămâni, la temperatura camerei. După cele 2 săptămâni, se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare, cu picurător (de la tincturi vechi).

Pulberea de busuioc se obține prin măcinarea plantei uscate prin râșnița electrică de cafea. Nu măcinați mai mult decât aveți nevoie într-o zi, pentru a evita oxidarea pulberii.

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/elixiruri/74734/elixir-pentru-memorie-intinerire-si-alungarea-tristetii-o-reteta-a-calugarilor-benedectini/

loading...