Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să folosești pătrunjelul pentru riduri, pete, pistrui și cearcăne

Pătrunjelul este un remediu eficace contra ridurilor, petelor, pistruilor, cearcănelor, coșurilor și acneei.

Într-una din cărțile sale cu rețete cosmetice, dr. Marc Bosquet recomandă aplicarea pătrunjelului pe ten sub forma unei loțiuni.

Beneficiile pătrunjelului pentru piele.
Toate părțile pătrunjelului pot fi exploatate în scop culinar, medicinal și cosmetic. Această plantă este bogată în vitaminele A, C și K. Conține minerale importante pentru piele, precum calciu, potasiu, zinc, mangan și cupru. Este totodată o sursă bună de antioxidanți valoroși, precum carotenoide și flavonoide).

Pătrunjelul are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și anti-îmbătrânire. Reduce aspectul ridurilor și a liniilor de expresie.

Stimulează producția de colagen și repararea celulelor afectate ale pielii. Pătrunjelul ajută pielea să arate mai tânără și mai suplă. Datorită acțiunii sale antibacteriene, poate fi util împotriva acneei. Pătrunjelul atenuează excesul de sebuum și poate preveni apariția acneei. Totodată, pătrunjelul reduce iritația și roșeața pielii. Proprietatea sa cea mai cunoscută este aceea de a uniformiza culoarea pielii. Vitamina C pe care o conține din belșug este responsabilă pentru reducerea hiperpigmentării pielii. Mai bine spus, pătrunjelul deschide pielea la culoare și diminuează petele.

Cum să folosești pătrunjelul pentru ten.
Pătrunjelul poate fi utilizat la prepararea de săpunuri și loțiuni. Sau îl putem zdrobi și aplica sub formă de cataplasmă sau suc direct pe porțiunile de piele afectate de pete sau pistrui sau pe zonele ridate. În continuare vă oferim câteva rețete cu pătrunjel pentru tenul problematic.

Loțiune cu pătrunjel pentru riduri, pete și pistrui.
Această rețetă este recomandată de dr. Marc Bosquet.
Ingrediente:
1 legătură de pătrunjel verde 1 litru de apă
Preparare:
Spălați pătrunjelul și tocați-l mărunt. Puneți-l într-un ibric împreună cu apa, pe foc. Lăsați să fiarbă 10 minute, apoi strecurați ceaiul printr-un tifon. Păstrați loțiunea într-o sticlă, la frigider. Se tamponează fața cu o vată înmuiată în ceaiul de pătrunjel. Sau se folosește o dischetă demachiantă. Autorul ne sfătuiește să folosim acest remediu ca loțiune de dimineață și de seară.

Pastă de pătrunjel și lămâie pentru curățarea petelor de pe ten
Ingrediente:
frunze verzi de pătrunjel
apă distilată
câteva picături de suc de lămâie
1 linguriță de miere

Preparare:
Spălați frunzele de pătrunjel și puneți-le în blender cu puțină apă distilată încălzită. Mixați până rezultă o pastă fină. Adăugați mierea și câteva picături de zeamă de lămâie. Aplicați pasta pe petele de pe față și lăsați să acționeze câteva minute.

Pătrunjel cu iaurt pentru albirea tenului.
Ingrediente:
1 lingură de iaurt
1 lingură de fulgi de ovăz
câteva frunze de pătrunjel

Preparare:
Tocați mărunt frunzele de pătrunjel. Amestecați-le într-un bol cu iaurtul și fulgii de ovăz. Trebuie să obțineți o pastă fină. Aplicați masca pe fața curată și lăsați să acționeze 20 de minute. Pătrunjelul ajută și la reducerea cearcănelor (cercuri negre sub ochi). Aplicați frunze zdrobite de pătrunjel pe locurile afectate de înțepăturile de insecte. Pătrunjelul va calma imediat iritația.

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/143775/cum-sa-folosesti-patrunjelul-pentru-riduri-pete-pistrui-si-cearcane/

loading...