Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fraza lui Emile Coue care poate înlocui toate afirmațiile pozitive.

Émile Coué a fost un psiholog si farmacist francez care a trait la sfarsitul secolului al XIX-lea. El a fost considerat unul dintre fondatorii curentului „gandirii pozitive” prin sugestie constienta.

Acesta a ajutat sute de pacienti sa se vindece de diverse afectiuni, atat fizice, cat si psihice, prin metoda autosugestiei. Secretul metodei sale rezida in cunoasterea superioritatii imaginatiei asupra vointei.

Conform teoriei lui Coué, subconstientul controleaza deopotriva corpul fizic si psihicul nostru. El este cel care guverneaza buna functionare a organelor noastre, inclusiv a tuturor celulelor organismului nostru, prin intermediul nervilor.

Astfel, spune el, subconstientul este controlat de imaginatie. Iar daca imaginatia si vointa merg mana in mana este foarte bine, scopurile si dorintele noastre pot deveni usor realitate, cu conditia ca acestea sa fie lucruri rezonabile.

Orice idee care ne trece prin minte tinde să devină o realitate în ordinea posibilului. Astfel ideea de vindecare poate să producă vindecare. Sau mai mult, pe plan psihologic, dacă consideri ca este uşor să te vindeci, uşurezi efectiv vindecarea.

– Fiinţa noastră inconştientă sau imaginativă, care constituie partea ascunsă din noi, determină stările noastre fizice şi mentale. Acest inconştient este mult mai puternic decât fiinţa şi voinţa noastră conştientă, pe care o cuprinde în întregime, el este cel care stăpâneşte toate funcţiile organismului nostru şi fiinţa noastră morală. Deci, de fiecare dată când există un conflict între imaginaţie şi voinţă, imaginaţia este cea care câştigă.

– Imaginaţia şi voinţa trebuie în consecinţă să lucreze în sinergie; atunci când imaginaţia şi voinţa sunt în acord, ele nu se adună, ci forţa uneia se înmulţeşte cu a celeilalte.

– Imaginaţia poate fi condusă cu ajutorul autosugestiei metodice.

Toate expresiile “imposibil” , “dificil” , ”nu pot”, “situatia ma depaseste”, etc. trebuie eliminate si inlocuite cu: “este usor”, “pot”, “voi face”, etc. Este bine ca in fiecare dimineata si seara inainte de culcare sa rostesti cu voce tare “Cu fiecare zi care trece ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere.” Aceasta afirmatie se adreseaza atat problemelor de sanatate, cat si financiare si sociale.
Se repeta de 20 de ori dimineaţa şi de 20 de ori seara, în vederea condiţionării imaginaţiei într-un mod favorabil. Repetând maşinal această formulă, fără intervenţia voinţei, este posibil să faci să pătrundă mecanic în subconştient ideea de ameliorare, de progres. Şi atunci când această idee şi-a făcut drum în profunzimile subconştientului, ea devine capabilă de acţiune.

„Autocontrolul prin sugestie constienta”
Autor: Emile Coue

loading...