Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ordin MMPS nr. 665 din 2021. Se acorda 2.500 de lei pentru angajatii din asistenta sociala

Ordinul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) nr. 665 din 2021 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 757 din 2021, asadar toti angajatii din asistenta sociala vor primi 2.500 de lei in plus. Exista, insa, o serie de conditii. Iata-le!

La mai bine de un an dupa aparitia OUG nr. 43/2020, MMPS a adoptat si publicat Ordinul prin care angajatii din asistenta sociala primesc cei 2.500 lei promisi. Vestea buna este ca banii se acorda atat pentru cei din mediul public, cat si pentru cei din sectorul privat.

La art. 7, alin. (5) din OUG nr. 43/2020 se stipuleaza urmatoarele: „Se aproba acordarea, o singura data, a unui stimulent de risc in cuantum de 2.500 lei brut, pentru angajatii centrelor rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, centrelor rezidentiale pentru copii si adulti, cu si fara dizabilitati, precum si pentru angajatii centrelor rezidentiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici si privati, prevazute in Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum si a regulamentelor-cadru de organizare si functionare a serviciilor sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, care au fost izolati preventiv la locul de munca pe perioada starii de urgenta. Furnizorii de servicii sociale au obligatia de a fi acreditati, iar serviciile sociale din subordinea lor sa fie licentiate sau, dupa caz, sa detina aviz de infiintare sau reorganizare ori plan de restructurare avizat”.

Conform Ordinului MMPS nr. 665 din 2021, cei 2.500 lei se acorda pentru „angajatii centrelor rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, centrelor rezidentiale pentru copii si adulti, cu si fara dizabilitati, precum si pentru angajatii centrelor rezidentiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici si privati, prevazute in Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum si a regulamentelor-cadru de organizare si functionare a serviciilor sociale”.

Actul mentionat mai sus stabileste ca stimulentul de 2.500 de lei se va oferi angajatilor „izolati preventiv la locul de munca pe perioada starii de urgenta” si se plateste numai pentru „pentru perioada de izolare preventiva la locul de munca din perioada starii de urgenta”.

Daca perioada „de izolare preventiva la locul de munca este mai mica decat perioada de 14 zile prevazuta de Ordonanta militara nr. 8/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, cu modificarile ulterioare, atunci stimulentul de risc se acorda proportional cu numarul de zile efectuate in perioada starii de urgenta”.

Important! De cei 2.500 de lei prevazuti in MMPS nr. 665 din 2021 vor beneficia si cei care in prezent nu mai lucreaza in asistenta sociala!
Ordin MMPS nr. 665 din 2021 – cum se beneficiaza de cei 2.500 lei
Pentru a beneficia de stimulentul de risc, furnizorii de servicii sociale au obligatia sa fie acreditati, iar serviciile sociale in cadrul carora este angajat personalul sa fie licentiate sau, dupa caz, sa detina aviz de infiintare sau reorganizare sau plan de restructurare avizat, in conditiile legii.

Personalul indreptatit sa primeasca stimulentul de risc este cel stabilit prin decizia conducatorului furnizorului de servicii sociale, emisa in perioada starii de urgenta.

Furnizorul de servicii sociale transmite agentiei pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala isi are sediul social, in format electronic, direct sau prin punctul de contact unic electronic, conform Hotararii Guvernului nr. 922/2010 privind organizarea si functionarea Punctului de contact unic electronic, o solicitare de alocare a fondurilor insotita de lista nominala a personalului izolat preventiv la locul de munca pe perioada starii de urgenta.

Stimulentul de risc de 2.500 lei se acorda din fondul de salarii al furnizorului de servicii sociale, prin transferuri din bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, de la titlul VI „Transferuri intre unitati ale administratiei publice”, art. 51.01 „Transferuri curente”, alineatul 51.01.75 „Transferuri pentru stimulentul de risc”, in cazul furnizorilor de servicii sociale publici, si de la titlul VII „Alte transferuri”, art. 55.01 „Transferuri interne”, alineatul 55.01.74 „Transferuri pentru stimulentul de risc pentru entitati private”, in cazul furnizorilor de servicii sociale privati.

Sursa: https://e-juridic.manager.ro/articole/ordin-mmps-nr-665-din-2021-se-acorda-2500-de-lei-pentru-angajatii-din-asistenta-sociala-28261.html

loading...