Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Salariații care primesc liberele săptămânale în afara weekend-ului trebuie să primească și un spor salarial

Orice salariat trebuie să primească două zile libere consecutive pe săptămână, conform Codului muncii, de regulă, sâmbătă și duminică. Totuși, există o serie de angajatori a căror activitate ar fi dată peste cap sau ar avea de suferit dacă toți salariații ar fi liberi în weekend, de aceea, aceștia vor putea primi liberele în alte zile decât sâmbătă sau duminică, cu condiția să aibă parte de 48 de ore consecutive de repaus. În plus, aceștia trebuie să primească și bani în plus la salariu.

În cazul în care salariații nu primesc repausul săptămânal în zilele de sâmbătă și duminică, ci în cursul săptămânii, aceștia vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau prin contractul individual de muncă, așa cum se menționează în Codul muncii.

Cuantumul acestui spor pentru munca în weekend nu este stipulat în legislația muncii, el făcând obiectul unei negocieri dintre salariat și angajator, însă trebuie să se regăsească în scris în contractul individual de muncă, sau într-un act adițional al acestuia, ori în contractul colectiv.

Totuși, deși valoarea sporului nu se regăsește în Codul muncii, asta nu înseamnă că angajatorii pot să nu-l acorde celor care muncesc în weekend. Dacă, de exemplu, în contractul de muncă se stipulează că zilele libere se acordă în timpul săptămânii, iar pentru munca în weekend nu se acordă niciun fel de spor la salariu, angajatorii pot fi amendați cu sume de la 2.000 la 5.000 lei.
În cazul în care nu se acordă repausul legal săptămânal de două zile consecutive sau acestea se acordă însă fragmentat, compania riscă amenzi de la 1.500 la 3.000 lei.

Mai trebuie subliniat faptul că angajații care primesc zilele de repaus săptămânal după o perioadă de activitate continuă de până în 14 zile trebuie în mod obligatoriu să primească un spor la salariu care nu poate fi mai mic de 150%. Codul muncii prevede pentru această activitate dublul sporului pentru munca suplimentară, al cărui cuantum este de 75% din salariul de bază. Acest spor pentru libere acordate după 14 zile de muncă poate fi mai mare de 150% din salariul de bază, dacă așa se menționează în documentele de muncă, dar nu mai mic.

Totodată, dacă salariatul revine din liberele la care are dreptul în acea săptămână, la cererea angajatorului, ca urmare a unor situații excepționale, lucrătorul are dreptul să primească un spor salarial de 150%, conform orelor lucrate când ar fi trebuit să fie, de fapt, liber.

Sursa: https://www.dcbusiness.ro

loading...