Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dragostea de câine – semne că te iubește

Cum arată dragostea de câine?
Îți vom arăta zece semne cu ajutorul cărora să poți interpreta iubirea unui câine. Și că dă din coadă pentru tine. Pentru asta e important să știi, în primul rând, că propriul tău instinct e un factor decisiv în înțelegerea limbajului câinelui. Așa cum blănoșii noștri se bazează complet pe instinctele lor naturale, la fel sunt și instinctele noastre o sursă de încredere pentru noi, atunci când vine vorba să înțelegem limbajul patrupezilor. De aceea, următoarele 10 idei pot fi doar un ghid general, orientativ, care nu este neapărat complet. Poate patrupedul tău va găsi alte metode, complet diferite decât cele menționate aici, prin care să exprime dragostea de câine. Cu cât mai bună este relația ta cu el, cu atât mai ușor îți va fi să interpretezi semnele afecțiunii sale față de tine.

Câinele se uită adânc în ochii tăi
Se uită cu cea mai profundă privire de cățel în ochii tăi. Orice câine poate stăpâni această privire de cățeluș, indiferent de cât de mare este. Când se uită adânc în ochii tăi, își arată tot sufletul. Dragostea de câine este tot atât de mare cât privirea sa. Există studii care arată că nivelele de oxitocină cresc când se uită la tine așa de intens. Acesta e același hormon care creează sentimente de afecțiune și la oameni.

Câinele stă mereu lângă tine
Dacă câinele tău te iubește, nu există nici un alt loc pe lume unde ar vrea să fie. Spre deosebire de om, nu are nevoie să se retragă undeva departe de persoana iubită, lui i se pare că cel mai frumos loc din lume este lângă persoana preferată. Asta nu înseamnă că nu îi place să stea și lângă bolul lui sau în culcuș. Dar înainte de toate, îi place să meargă cu tine oriunde mergi – așa se manifestă dragostea de câine. Indiferent că mergeți la o plimbare împreună sau că gătești în bucătărie – unde ideal i s-ar părea să cadă pe jos una sau două bucăți de mâncare pentru el. (Te rugăm să ții cont de faptul că hrana câinelui tău ar trebui să fie ușor de digerat, ceea ce nu este cazul pentru multe dintre mâncărurile preferate de oameni!)

Câinele îți oferă daruri
În cazul câinelui, bineînțeles că acesta nu poate fi un inel de aur cu 18 carate, ci – mult mai bun: osul său preferat, de care e foarte mândru. Faptul că îți dă jucăria lui e un semn care arată clar dragostea de câine ce ți-o poartă. Însă asta e adevărat atunci când îți dă jucăriile lui. Dacă îți aduce jucăria, dar nu vrea să ți-o dea, e mai mult o invitație să vă jucați împreună.

Nu îi este teamă că se pierde de tine
Mulți oameni interpretează teama câinelui de a se îndepărta de tine ca pe un semn de iubire. Dar de fapt e chiar opusul: este un semn bun că patrupedul tău poate să stea singur și are încredere că te întorci. Dacă stă singur, înseamnă și că acceptă stăpânul lui ca lider – ceea ce vrei să se întâmple. Câinele acceptă că „șeful” a decis să plece. E un semn bun și dacă e foarte fericit să te vadă din nou, dar nu este extrem de agitat când te întâmpină. Prea multă agitație ar putea arăta comportament dominant față de tine.

Câinele sare pe tine
Acest semn, care este deseori interpretat ca o exprimare a iubirii, are altă semnificație: își exprimă comportamentul dominant. Dacă patrupedul are un astfel de comportament, nu ar trebui să reacționezi prea entuziasmat sau fericit. Acest lucru i-ar arăta câinelui că îi ești inferior. Asta ar cauza dificultăți în relația voastră. Bineînțeles, poți să îi arăți că ești bucuros. Dar fii mereu calm și încrezător.

Câinele stă lângă tine când ești bolnav
Datorită instinctelor sale perfect dezvoltate, câinele poate simți starea ta de spirit. Dacă simte că nu ești bine, el va face tot posibilul să te înveselească stând aproape de tine. Poți să îți răspunzi atunci singur la întrebarea „Mă iubește câinele meu?”.

Câinele are grijă de tine
Dacă simte că ești în pericol, te va proteja. În același timp, acest comportament poate fi interpretat ca și cum câinele nu te vede ca un lider care are situația sub control. Ar trebui să te comporți normal, încrezător, pentru a îi arăta câinelui tău că se poate baza pe tine complet și că ai situația sub control.

Dă din coadă
Iubirea unui câine este ușor de observat. Dacă patrupedul dă tare din coadă dintr-o parte în alta atunci când te întâmpină, el arată că este bucuros. E un semn clar: se bucură că exiști pentru că te iubește. În mare parte, așa se manifestă dragostea de câine. Însă datul din coadă nu este nimic mai mult decât un semn că patrupedul este entuziasmat. Restul circumstanțelor arată dacă tu ești sursa entuziasmului său. Dacă e speriat, câinele va ține coada în jos și rigidă. Poziția urechilor trebuie luată de asemenea în considerare atunci când interpretezi semnalele.

Te linge
Te linge pentru că te vede ca pe o gustare? Linsul este la fel cu îngrijirea blănii. El îți arată că ține la tine. Acesta poate fi văzut ca un semn de afecțiune. Dacă nu vrei acest fel de afecțiune, ar trebui să înveți câinele asta încetul cu încetul, făcând un compromis. De exemplu, lasă-l să te lingă doar pe mână, nu și pe față. Altfel, câinele s-ar putea simți jignit.

Câinele doarme lângă tine
Este logic: e un semn bun dacă îi place să fie în preajma ta și dacă poate dormi liniștit lângă tine. Arată că are încredere în tine. Și această încredere este un semn de dragoste de câine. De fapt, ar fi datoria lui să te vegheze. Dar, dacă câinele simte că ești calm și stăpân pe tine, poate să își vadă liniștit de somn, pentru că te acceptă ca liderul haitei. Un lider nu are nevoie de protecția câinelui. Un lider poate, însă, să scarpine câinele după ureche din când în când.

Arată-i câinelui că îl iubești – oferindu-i o viață autentică, adecvată speciei și purtându-te ca un lider adevărat în preajma lui. Pentru că acestea sunt cele mai mari dovezi de iubire pe care ți le poate arăta câinele tău.

Sursa: https://www.zooplus.ro/ghid/caini/cresterea-cainilor/dragostea-de-caine-10-semne-ca-te-iubeste

loading...