Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Să ne rugăm pentru cei în necaz: Prăpăd în ţară: Peste 100 de localităţi, sub ape – Sute de locuinţe şi curţi au fost afectate de viituri

Peste o sută de localităţi din 24 de judeţe au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore. 171 de persoane au fost evacuate preventiv, iar apa a intrat în 250 de locuinţe şi 440 de curţi, arată un bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit reprezentanţilor IGSU, pompierii intervin pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor neîntrerupt de cinci zile.

În ultimele 24 de ore au fost evacuate preventiv 171 de persoane, iar alte două persoane surprinse de viituri au fost salvate de către pompierii militari.

Precipitaţiile abundente au produs viituri şi inundaţii în 106 localităţi din 24 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti.Viiturile, dar și vântul puternic au afectat mai multe localități din Alba şi Mureş.La Bușteni, pe Valea Prahovei, viitura i-a trezit din somn pe localnici, puțin înainte de zorii zilei. Oamenii au apucat să își salveze viața, dar nimic din lucruri.

Zeci de gospodării au fost inundate, iar mai mulți copaci au căzut pe firele electrice, dar și pe locuințe.

„Intervenţiile pompierilor pentru evacuarea apei s-au derulat cu dificultate din cauza nivelului crescut al apei şi al volumului mare de aluviuni aduse de viituri.

loading...