Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Europa își ia adio de la diesel și benzină

Uniunea Europeană propune interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare diesel și pe benzină începând din anul 2035. Proiectul generează provocări majore pentru constructorii auto și naște dezbateri despre infrastructura de stații de încărcare și stabilitatea sistemelor energetice.

Natura ne oferă tot mai frecvent semne de nerăbdare. În luna mai, în Siberia s-au înregistrat 35 de grade, iar în zona Cercului Arctic temperaturile au atins 30 de grade, ca urmare a modificărilor în circulația curenților de aer. În iunie, Cehia a “găzduit” una dintre cele mai puternice tornade din istoria Europei, iar numeroase zone de pe continent se confruntă cu perioade de una până la două săptămâni de caniculă cu temperaturi de peste 35 de grade. În această perioadă, vestul Germaniei se confruntă cu inundații catastrofale în urma cărora 200.000 de case se află sub ape.

Mai aproape de “corpul” nostru, sudul României se luptă de câțiva ani cu un proces lent, dar sigur, de deșertificare, în timp ce o serie de studii indică faptul că o bună parte din nordul stațiunii Mamaia va fi “înghițită” de ape până în 2030. Comandă o șampanie Armand de Brignac de 20.000 de euro la Loft cât mai ai timp. Eu te-am avertizat.

Specialiștii insistă de mai mulți ani că, dacă omenirea nu ia acțiuni concrete, schimbările climatice vor deveni ireversibile, moment în care vom fi nevoiți să ne adaptăm la condiții de mediu mult mai puțin favorabile. Pași mici pentru prevenirea încălzirii globale există de mai mult timp, însă aceștia nu sunt nici pe departe suficienți.

Acesta este contextul în care Comisia Europeană a publicat la jumătatea lunii iulie un amplu plan numit “Fit for 55”, prin care Uniunea Europeană își propune să adopte o serie de măsuri radicale prin care să scadă emisiile de dioxid de carbon.

Pachetul de măsuri vizează numeroase industrii, iar printre cele afectate se numără, inevitabil, și industria auto. Lucru deloc surprinzător dacă ne gândim că transportul pe șosea este responsabil pentru 11.9% din emisiile globale de dioxid de carbon, în timp ce sectorul transporturilor în ansamblu ajunge la 16.2% din emisiile globale de dioxid de carbon, potrivit datelor sintetizate de publicația științifică Our World in Data.

Propuneri radicale pentru 2035
Pentru a-și putea indeplni obiectivul suprem de a deveni un continent neutru din punct de vedere al emisiilor până în 2050, Europa propune acum un nou pachet de reguli pentru toate industriile, iar cel dedicat industriei auto este unul care poate fi caracterizat drept dur. Toate măsurile sunt detaliate în cadrul unui document de 246 de pagini dedicat exclusiv industriei auto, care face parte dintr-un pachet complex de 13 legi.

Astfel, începând din 2035, în Europa vor putea fi vândute doar “mașini electrice sau mașini cu emisii zero cu ajutorul tehnologiilor alternative”. Cu alte cuvinte, începând din 2035, nu vor mai putea fi vândute mașini noi cu motoare diesel sau pe benzină, iar în această categorie sunt incluse și mașinile hibride de orice fel, pentru că și acestea au la bază un motor termic.

Unul dintre pașii intermediari în această direcție este reducerea cu 55% a emisiilor de CO2 până în 2030, de unde se trage de altfel și numele acestui plan (“Fit for 55”), comparativ cu nivelul de 37.5% stabilit anterior. Ulterior, între 2030 și 2050, vor fi stabilite noi ținte de reduceri ale emisiilor la intervale de 5 ani, pentru a oferi mai multă flexibilitate producătorilor auto să atingă obiectivul suprem din 2050.

De asemenea, Europa propune ca în anul 2030 să elimine complet actualele bonusuri guvernamentale acordate pentru achiziționarea de mașini electrice și plug-in hybrid, sub pretextul că “o astfel de schemă nu este necesară în combinație cu obiectivele stricte pentru CO2”.

Tot începând din 2030 se va modifica și regulamentul cu privire la excepțiile de la aceste reguli. În prezent, constructorii care vând până în 10.000 de mașini pe an sunt exceptați de la regulile cu privire la emisii, însă UE propune ca din 2030 excepția sa se aplice doar în cazul producătorilor care comercializează cel mult 1.000 de mașini pe an.

Până atunci, Uniunea Europeană propune însă și introducerea unor certificate de emisii pentru orice formă de transport rutier începând din 2026. Cel mai probabil, acestea vor funcționa după un model asemănător cu certificatele verzi pentru producătorii de energie electrică, ceea ce înseamnă că producătorii auto care nu își pot îndeplini obiectivul pentru reducerea de emisii vor putea cumpăra certificate de emisii de la constructori “verzi”.

Nu este clar care vor fi prețurile acestor certificate, însă în mod cert costurile acestora vor fi transferate către utilizatorul final în prețul de vânzare al mașinii. În prezent, valoarea certificatelor verzi la energia electrică este de 0.063 lei pe kWh.

“Din 2026, transporturile rutiere vor face obiectul comercializării certificatelor de emisii, ceea ce înseamnă că va exista un preț pentru poluare”, menționează Comisia Europeană.

În practică, acest lucru înseamnă că, după anul 2026, prețurile mașinilor cu motoare diesel și pe benzină vor crește (și) din cauza acestor certificate, urmând astfel ca diferența comparativ cu prețurile mașinilor electrice să scadă.

După aprobarea acestui plan ambițios, EU va emite până la sfârșitul anului 2025 un raport cu progresele înregistrate în această direcție. Ulterior, începând din 2026, raportul cu progrese va fi publicat o dată la doi ani.

Pe baza tuturor acestor reguli noi, producătorii auto va trebui să se adapteze relativ rapid, însă Ursula von den Leyen, președinta Consiliului Europei, nu își face griji în această privință. “Este la latitudinea fiecărui producător auto să decidă cum își va adapta producția la noile ținte. Ei știu cum să dezvolte mașini noi sau carburanți noi”, a explicat ea.

Așa cum se întâmplă frecvent la introducerea unor schimbări, părțile direct implicate au tendința să se împotrivească, iar acest lucru este valabil și în cazul industriei auto. Asociația Constructorilor Auto din Europa (ACEA) și-a exprimat îngrijorarea prin intermediul unui comunicat de presă semnat de președintele Oliver Zipse, care în același timp este și CEO-ul BMW. Acesta afirmă că nu este normal ca o tehnologie să fie interzisă și militează pentru mai multă implicare din partea UE pe teme precum infrastructura de stații de încărcare. “Interzicerea unei singure tehnologii nu este un pas rațional. Îndemnăm instituțiile UE să se concentreze pe inovație în loc să ceară sau să interzică o anume tehnologie. Fără o implicare masivă a tuturor părților, țintele propuse sunt pur și simplu imposibile”, a precizat el.

O opinie asemănătoare are și Asociația Germană a Producătorilor Auto (VDA) prin vocea președintelui Hildegard Muller. “Reducerea la zero a emisiilor, propusă pentru 2035, înseamnă de fapt că planul Comisiei Europene interzice efectiv motoarele cu ardere internă, implicit hibrizii. Această decizie ar fi una anti-inovație și opusul deschiderii spre tehnologie. De asemenea, restricționează libertatea clienților de a alege”.

Există însă și constructori care privesc cu ochi buni această schimbare, iar cel mai vocal în acest sens este Volvo. “Țintele pentru 2030 și 2035 oferă industriei o șansă de a menține drumul spre un viitor electric și un timp sufucient pentru a elimina tehnologii ale trecutului. Borna 2035 este necesară dacă vrem ca industria noastră să ajute Uniunea Europeană să atingă neutralitatea climatică până în 2050”, precizează constructorul suedez într-un comunicat de presă.

O atitudine mai nuanțată au cei de la Mercedes-Benz, care pun de asemenea accentul pe infrastructura de stații de încărcare. “Țintele propuse nu sunt nerealiste, dar vor necesita o restructurare majoră a societății. Doar instalarea unei infrastructuri de încărcare corecte este o problemă herculeană care implică restructurarea industriei energiei”.

Cea mai așteptată reacție a fost, bineînțeles, cea a Grupului Volkswagen (VAG), cel mai mare producător auto din Europa și din lume. Iar răspunsul germanilor la propunerea Comisiei Europene este unul deschis și pozitiv:

Grupul Volkswagen salută direcția clară pe care o indică Comisia Europeană. Pachetul Fit for 55 arată faptul că instituția a înțeles urgența situației și că transformă propunerea Green Deal din teorie în practică. Transformarea Europei spre neutralitatea emisiilor este o oportunitate imensă. În lupta noastră contra schimbărilor climatice, Europa trebuie să fie liderul global.

Sursa: https://www.autocritica.ro/feature/fit-for-55-europa-isi-ia-adio-de-la-diesel-si-benzina/

loading...