Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Şahul are un nou rege. Un tânăr de doar 22 de ani este campion mondial al jocului minţii

Lumea şahului are un nou campion mondial.Tânărul Magnus Carlsen, în vârstă de 22 ani, a devenit, noul campion mondial la şah după ce stabilit o remiză cu indianul Viswanathan Anand, în vârstă de 43 de ani, în cadrul unei întreceri sportive care a durat aproape 5 ore

Bătălia s-a dat în partida cu numărul 10. Carlsen, jucând cu piesele albe, a reuşit la a 65-a mutare să-i smulgă o remiză adversarului său. Astfel, scorul la general este de 6,5 la 3,5 puncte, în favoarea norvegianului.

Turneul s-a desfăşurat în oraşul Chennai din India şi a avut o bursă de 2,24 milioane de dolari, dintre care 60% revin învingătorului.

Maestrul Garry Kasparov l-a denumit pe Magnus Carlsen, ”Harry Potter-ul Şahului”, datorită strategiei sale plină de imaginaţie, în timp ce alţi comentatori şi analişti l-au comparat cu Mozart.

Şahistul norvegian Magnus Carlsen, supranumit ,,Mozart al şahului” a stabilit un nou record absolut, în lista ELO publicată la începutul lui 2013 el figurând cu 2.861 puncte, cu 12 mai multe decât rusul Gari Kasparov, cu 2.849 puncte, cel care a stabilit recordul precedent.

loading...