Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Abandonat de părinți, s-a descurcat singur. Are 13 ani și e campion mondial la karate!

La 14 ani, Adrian Andreescu e campion naţional, campion mondial, iar recent a luat medalia de aur la Campionatele Europene de Karate Kohai.

“Mă uitam mult la filmele cu Bruce Lee şi odată am asistat la un astfel de meci. Atunci am decis că vreau să fac şi eu acest sport”, ne-a mărturisit băiatul. Tânărul se află de când era mic în grija unui asistent maternal. Doamna Barbu îl susţine şi merge cu el la antrenamente de la un capăt la altul al Bucureştiului. “Vreau să fac liceul şi după aceea să mă duc la «mascaţi” sau la Poliţie, la intervenţii”, a declarat entuziasmat băiatul pentru libertatea.ro.

De altfel, intrebat unde vrea sa ajunga peste cativa ani si in ce domeniu ar vrea sa lucreze el ne-a spus atat: „Imi place disciplina si vreau sa imi apar tara”. Adrian ne-a descris si ce a simtit cand a urcat pe podium: „parca zburam, toata lumea ma aplauda”.

Adrian Andreescu a fost crescut de o asistenta maternala care l-a ajutat să-și dezvolte talentul.Asistenta maternala Viorica e foarte mandra de performanta copilului, mai ales ca a facut eforturi uriase sa-l sprijite pe Adrian. Ea i-a ținut loc de mama, tata și bunici.

„Este un copil cuminte si un sportiv foarte talentat. El vrea sa ajunga la mascati, este visul lui. Am zis ca acolo il trimitem, daca se tine de carte si de sport. Acasa are 30 de medalii si trei cupe, anul trecut a fost vicecampion mondial, campion european, acum este mondial.”, a povestit Viorica Barbu.

loading...