Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

La o adâncime de 90 de m, cu 2 etaje sub apă: China a inaugurat, în sfârșit, cel mai neobișnuit hotel din lume

China ne surprinde din nou prin proiectele sale extravagante. A avut loc deschiderea hotelului care se află la o adâncime de aproape 90 de metri, deoarece este construit în peretele abrupt al unei vechi cariere abandonate. În ciuda faptului că toți experții susțineau că un astfel de proiect este contrar tuturor normelor și principiilor construcției, este considerat cel mai ecologic hotel din lume.

Chinezii au decis să implementeze proiectul absolut unic al companiei britanice Atkins. Specialiștii au dezvoltat timp de câțiva ani designul unui hotel de cinci stele complet neobișnuit și chiar extravagant, care ar fi construit nu doar sub pământ, dar și sub apă.

Desigur, implementarea acestui proiect incredibil, a necesitat cheltuieli enorme, dar rezultatul a meritat. După 12 ani de eforturi incredibile ale unei echipe uriașe de constructori, arhitecți, ingineri și designeri, cea mai progresivă țară din lume și-a prezentat hotelul grandios, care a costat 290 de milioane de dolari.

Acest hotel neobișnuit Songjiang InterContinental a fost construit în vecinătatea Shanghaiului, unde se afla o carieră abandonată de granit. Având în vedere că apele subterane se acumulau întotdeauna la fundul carierei, chinezii au decis să aducă și mai multă apă, pentru a umple acest spațiu.

Datorită acestui fapt, au fost construite două etaje sub apă. Iar în unul dintre aceste etaje a fost amplat un restaurant care servește mâncăruri din pește, cu ferestre panoramice imense, prin care poți urmări încântătoarea lume subacvatică. Celălalt etaj este destinat apartamentelor de lux, care au de asemenea ferestre imense cu vedere la peisajele subacvatice.

Acest hotel are 18 etaje, 16 dintre ele se află sub nivelul solului și doar două se ridică deasupra solului. Șase apartamente subacvatice au propriile lor acvarii cu apă sărată și fiecare cameră are un balcon, o cutie de teatru confortabilă de unde puteți urmări spectacolul nocturn de apă. Lumina și teatrul de apă sunt fascinante, mult mai impresionante decât spectacolul de apă de la Bellagio din Las Vegas. Oaspeții au chiar posibilitatea de a personaliza spectacolul de lumini pentru sărbători sau propuneri.

Acoperișul este acoperit cu copaci și peluze. Acesta este destinat exploatării căldurii geotermale pentru a furniza hotelului energie electrică și încălzire.Acest hotel de 300 de camere oferă oportunități pentru sporturi extreme, inclusiv alpinism și sărituri cu bungee de la pereții carierei. A devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din China.

loading...