Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 greşeli comise de părinţi, care împiedică copilul să atingă succesul!

Părinții nu își doreasc să facă greșeli.Din păcate, mulți dintre ei nu sunt în mod instinctiv capabili să știe ce să facă în fiecare situație cu care se confruntă ca părinți și cu toții putem greși din când în când.Fiecare părinte își dorește ca, copiii lor să se simtă bine cu ei înșiși și să atingă la un moment dat succesul.Iată cele mai mari șapte greșeli parentale care zdrobesc încrederea copiilor și îi împiedică să atingă succesul.

1.Părinții nu le oferă copiilor responsabilități.
A face îndatoriri adecvate vârstei îi ajută să simtă un sentiment de măiestrie și realizare. Deci, indiferent dacă îi spuneți copilului dvs. să vă ajute cu rufele sau să scoateți coșul de gunoi, responsabilitățile sunt oportunități pentru copii să se vadă pe ei înșiși ca fiind capabili și competenți.

2.Părinții vin prea repede în ajutor și îi împiedică pe copii să facă greșeli.
Este greu să-ți vezi copilul eșuând, respins sau deranjat de ceva. Când se întâmplă acest lucru, atât de mulți părinți se grăbesc să salveze copii înainte să cadă. Însă împiedicarea lor de a face greșeli îi spulberă posibilitatea de a învăța cum să revină.

3.Protejarea lor de emoțiile lor.
Este tentant să-ți înveselești copiii când sunt triști sau să-i calmezi atunci când sunt supărați. Dar modul în care reacționăm la emoțiile copiilor noștri are un impact mare asupra dezvoltării inteligenței emoționale și a stimei de sine.

Ajutați-vă copiii să identifice ce le declanșează emoțiile și învățați-i cum să se autoregleze. Oferiți-le un cadru care vă ajută să explicați cum se simt, astfel încât să aibă mai ușor să facă față acelor emoții într-un mod social adecvat în viitor.

4.Părinții confundă inteligența și talentul cu maturitatea
Părinții deseori confundă inteligența copilului cu maturitatea. Ei consideră că un copil inteligent este pregătit pentru viaţa reală. Însă nu întotdeauna este aşa.

Dacă copilul Dvs. manifestă unele capacitați, asta nu înseamnă neapărat că este talentat în toate și e pregătit pentru o viață independentă.

5.A fi supraprotector
Sigur, păstrarea copilului în interiorul unei bule de protecție vă scutește de multă anxietate. Dar menținerea lor izolați de provocări le împiedică dezvoltarea.Privește-te ca un ghid, nu ca un protector. Permiteți copiilor dvs. să experimenteze viața, chiar și atunci când este înfricoșător.Le veți oferi posibilitatea de a câștiga încredere în capacitatea lor de a face față oricărei provocări le aruncă viața în cale.

6.Părinții nu le oferă copiilor exemple.
Responsabilitatea fiecărui părinte este de a ajuta la crearea unui model de viață pentru copil. O viață în care el va juca rolul principal și își va asuma responsabilitatea pentru cuvintele și acțiunile sale. Pentru început trebuie să fii așa. Pentru că micuțul va învăța nu din cuvintele tale, ci din acțiunile tale. Un proverb englez spune: „Nu-ți educa micuțul, el oricum va semăna cu tine. Educă-te pe tine.”

7.Pedepsirea, mai degrabă decât disciplinarea
Copiii trebuie să învețe că unele acțiuni duc la consecințe grave. Dar există o mare diferență între disciplină și pedeapsă. Copiii care sunt disciplinați cred că „am făcut o alegere proastă”. Copiii pedepsiți cred că „sunt o persoană rea”.Cu alte cuvinte, disciplina oferă copilului tău încredere că poate face alegeri mai inteligente și mai sănătoase în viitor, în timp ce pedeapsa îi face să creadă că sunt incapabili să facă mai bine.

loading...