Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Apa are sentimente, energie, memorie si viata

Apa, un cuvant atat de banal, un lucru atat de obisnuit pentru foarte multi dintre noi, apa, ramane un mister. Iar in ciuda multelor studii si cercetari care s-au facut in ultimii ani, nu am reusit inca sa intelegem ce este cu adevarat apa. Nimeni nu
Apa, un cuvant atat de banal, un lucru atat de obisnuit pentru foarte multi dintre noi, apa, ramane un mister. Iar in ciuda multelor studii si cercetari care s-au facut in ultimii ani, nu am reusit inca sa intelegem ce este cu adevarat apa. Nimeni nu a reusit sa inteleaga de ce apa isi creste densitatea la temperaturi scazute, in comparatie cu restul lichidelor care nu se comporta astfel si se contracta cand e rece .

De ce apa este singura substanta de pe pamant care exista in 3 stari?

De ce are cea mai mare tensiune de suprafata?

De ce este cel mai puternic solvent de pe pamant?

Cum impotriva legii gravitatiei , apa poate urca prin trunchiul copacilor foarte inalti.

Apa intr-o samanta ajunge la 400 de atmosfere la momentul germinarii, acesta fiind si motivul pentru care o planta poate creste prin asfalt fara probleme.

Fiecare samanta , fiecare embrion isi incepe viata in mod exclusiv in apa.

Creierul este 85% apa. Omul in functie de varsta sa este intre 65%-90% apa. Planeta noastra contine 80% apa.

Cercetarile din ultima vreme ne-au dus insa spre o concluzie logica. O substanta ce da viata plantelor, animalelor si omului trebuie sa aiba viata la randul ei. Pe Pamant viata este dependenta de apa. Deci am putea spune fara sa ne ascundem ca APA=VIATA, sau mai simplu, apa are viata. Dar nu numai ca are viata, s-a descoperit chiar ca apa are memorie. Apa inregistreaza tot ce se intampla in spatiul prin care ea calatoreste, iar in functie de toate aceste acumulari, apa isi schimba structura.

Multa vreme cercetatorii nu au spart “codul” apei datorita faptului ca erau legati de observarea compozitiei chimice. Insa nu compozitia este importanta ci structura. Din punct de vedere al compozitiei apa este toata si peste tot la fel, din punct de vedere al structurii apa este peste tot diferita.

Oamenii de stiinta sustin ca structura apei din interiorul corpului nostru este identica cu cea din zona in care ne-am nascut. Acest lucru face ca expresia “patria mama” sa nu mai aibe doar o insemnatate poetica si explica de ce pentru multi dintre noi dorul de tara si bucuria reintoarcerii “acasa” sunt sentimente de multe ori de nedescris sau de neinteles.

In nici un loc din lume apa nu e la fel. Apa strabate solul, astfel absorbind informatii legate de caracteristicile biologice si energetice specifice fiecarui loc in parte, informatii pe care noi la randul nostru , locuitori ale anumitor “pamanturi” le avem impregnate in ADN-ul nostru.

Ca si pentru orice altceva, cel mai bun fabricant de apa este natura. Cea mai buna apa este apa de izvor. Izvoarele nepoluate si care nu au un reziduu ridicat de minerale(sunt aparate speciale de masurat), sunt cea mai buna sursa de apa incarcata cu energie, apa plina de viata, apa care ne activeaza.

In natura apa curge in curbe frumoase, unduite. Ea este libera si se incarca cu toata frumusetea si pacea din jurul ei. Dar apa pe care o transportam noi trece prin multe coturi drepte si colturoase. Astfel apa isi pierde structura si energia. Cristalele ei sunt neregulate si urate. Asa ca in loc sa dea energie , aceasta apa mai mult rapeste din forta noastra vitala. Apoi, aceasta apa este filtrata cu chimicale si redirectionata spre casele noastre. Apa are memorie, ea nu uita chimicalele. Poluam apa cu gandurile noastre. Apa acumuleaza ura, rautatea, stresul. Asa se face ca apa care calatoreste prin conductele unui bloc, sau mai mult un oras , se va incarca cu toate sentimentele generate de aceste ecouri. Poluam apa la nivel spiritual. Si se ajunge la momentul ca atunci cand acesta apa intra in corpul nostru ea este aproape moarta.

Cata apa sa bem?
Un adult bea 2 litri jumate de apa pe zi . Inca un litru jumatate este absorbit prin piele cand facem baie/dus.

n mod ideal trebuie sa bem apa atunci cand stomacul nostru nu contine mancare. Daca bem apa si mancam, sucurile digestive se dilueaza ceea ce duce la digestie si absorbtie precara. Cel mai bun moment este sa bem apa dimineata , cel putin jumatate de litru sau mai mult.

De asemenea trebuie sa bem apa in functie de activitatile pe care le desfasuram in ziua respectiva. Deshidratarea se poate intampla rapid, o ora de exercitiu fizic intens poate determina pierderea a 250 ml de apa. La fel se poate intampla si cu un zbor de 4 ore cu avionul sau in urma consumului de alimente si bauturi care deshidrateaza corpul precum bauturile acidulate si cafeaua.

Nu este indicat a se consuma apa in timpul sau dupa masa. Este un obicei care impiedica procesul natural al digestie.

Consumul de apa trebuie totusi adaptat de la individ la individ in parte. In vreme ce unii pot consuma, fara probleme, mai multa apa, altii nu sunt in stare sa bea nici macar jumatate de litru. Aportul de apa depinde de multi factori si in principal de cat de sanatos ne hranim si de cata viata avem in farfuria noastra. Trebuie sa ne amintim mereu ca apa inseamna viata iar daca in farfuria noastra se va regasi viata (alimente crude, neprocesate) , atunci se va regasi si apa . Iar hidratarea organismului este primul pas important pe care putem sa il face catre o alimentatie si un stil de viata sanatos.
Sursa: https://viataverdeviu.ro/apa-misterul-vietii

loading...