Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lacul Beliș din Munții Apuseni, acoperit de gunoaie.3.500 de saci cu gunoi au fost strânși în două zile.

Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost complet acoperit de gunoaie.În două zile, voluntarii au adunat 3.500 de saci de gunoaie, a transmis Romsilva.La acțiune au participat 20 de voluntari de la Clubul Alpin Roman Filiala Cluj şi Master Adventure, a informat Romsilva.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat la Digi24 că situații cum este cea din zona lacului Beliș sunt întâlnite în toată țara, acolo unde nu există contracte cu servicii de salubritate.

„Se întâmplă asta, pentru că în amonte, primăriile aruncă sau permit cetățenilor să arunce deșeurile în spatele curților, unde ai un pârâu, unde accesul e mai greu și unde nu te vede lumea. Asta se întâmplă de facto în toată România și în zona montană, unde nu există servicii de salubritate, cu toate că obligația revine primarilor.

Avem controale în țară și am primit imagini de la astfel de depozitări ilegale masive, mii de metri cubi în Corabia, Olt, aruncate la marginea orașului, destul de aproape de Dunăre, tot într-o zonă umedă, care ar trebui redată turismului sau agriculturii.

Autoritatea locală nu spune nimic deocamdată, dar faptul că nu avem servicii de salubritate intră în sfera ilegală a activității unor UAT-uri din România și a unor primari și trebuie să ne uităm cum putem amenda acești primari. Când ai depozitări de mii de metri cubi chiar în proximitatea Bucureștiului sau într-o comună de munte, sau lângă Dunăre, e impardonabil”, a spus Berceanu.

loading...