Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 sfaturi pentru o cultură bogată de roșii

Nu putem obține niciodată suficiente roșii de grădină – sau sfaturi – pentru cultivarea ultimei culturi din curtea din spate! În timp ce roșiile nu sunt neapărat greu de cultivat, sunt necesare anumite cunoștințe pentru a evita capcanele obișnuite. În acest scop, iată cele mai importante 6 trucuri pentru o cultura bogata de rosii.

1.Pământul potrivit.
Unul dintre cele mai importante sfaturi este să începeți cu un sol minunat. Toate plantele, nu doar roșiile, se vor descurca mult mai bine dacă sunt plantate într-un sol pregătit corespunzător. Solul trebuie să fie bine drenat, bogat în materie organică și fertil.Roșiile prosperă cu îngrășăminte animale. Aceasta este o metodă încercată și adevărată pentru mulți cultivatori de roșii de altădată.

2.Un loc cu soare.
La fel ca majoritatea legumelor, roșiile au nevoie de soare. Orice mai puțin va scădea fotosinteza maximă, limitând astfel creșterea frunzelor și a fructelor. O plantă de roșii are nevoie de o mulțime de frunze pentru a prinde cât mai mult soare, pentru a fabrica zaharuri și pentru a trimite aceste zaharuri către fructele în curs de dezvoltare. De asemenea, nu le deranjează căldura (până la un punct), atâta timp cât există multă apă în zona rădăcinii pentru a le împiedica să se usuce.

3.Spațiu de întins
Roșiile au nevoie de mult spațiu pentru a crește.acă doriți fructe cu adevărat mari, dați-le și mai mult spațiu. Una dintre cele mai frecvente erori ale grădinarilor începători este plantarea plantelor de roșii prea apropiate.

4.Hidratarea și hrănirea.
Plantele de tomate au nevoie de multă apă, mai ales pe vreme caldă, dar vor avea de suferit dacă pământul rămâne saturat. De regulă, un centimetru și jumătate de apă pe săptămână, de la furtun sau de la ploaie, este cam corect. Solul trebuie să poată scurge această apă într-un timp rezonabil de scurt.În ceea ce privește îngrășămintele, roșiile au nevoie de doze regulate. Cantitățile mici săptămânale sunt mai bune decât cantitățile mari.

5.Copilitul
Copilitul este eliminarea lastarilor in plus. Planta inceteaza sa mai cheltuiasca energie si nutrienti in exces si se concentreaza doar pe „activitatea utila”.

6.Eliminarea frunzelor
Pe langa copilit, frunzele rosiilor sunt rupte in timpul fructificarii. Acest lucru se face astfel incat planta sa-si ofere toata puterea in cresterea fructelor . In plus, frunzele inferioare, in contact cu solul, pot deveni un conductor al infectiei.

loading...