Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un preot din judeţul Iaşi le-a oferit copiilor sărmani de 1 Iunie pizza,tort și suc.

Dan Damaschin, preot la Maternitatea “Cuza Vodă din Iaşi, are o tolbă mare, plină cu fapte dintre cele mai sublime. E uşor să iubeşti oameni frumoşi, bogaţi, parfumaţi, educaţi. Dar ce facem cu cei săraci, murdari, analfabeţi? Ştie părintele Damaschin. “Îi iubim, pur şi simplu”. Aceea e iubirea adevărată, care nu cere nimic la schimb. “Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale”, (Ioan 10:11). Citiţi acest verset sau rostiţi “preot Dan Damaschin”. E acelaşi lucru, credeţi-mă.

Preotul Dan Damaschin vizitează des cele mai sărace sate din Uniunea Europeană, în judeţul Iaşi, ajutându-i pe oameni să supravieţuiească.

Deşi e vedetă naţională, părintele a rămas modest, firesc, smerit. Am vorbit despre cei 4.000 de copii pe care-i are în grijă, în cele mai sărace sate ale Europei, despre sărăcie şi plecarea a milioane de români spre alte zări, care au lăsat acasă alte milioane de inimi pline cu dor.

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, în care sărbătorim Ziua Copilului, la nivel național, părintele le-a oferit daruri copiilor sărmani.Atracția principală a fost însă tortul, pe care cei mici abia au așteptat să-l guste.

Petrecerea a început într-un cămin din Iaşi, acolo unde sunt cazaţi mai mulţi copii din judeţ. Pentru că părinţii nu îi pot ajuta, părintele le oferă dreptul la educaţie. Iar ziua copilului a fost cinstită cu multe cadouri şi cu un spectacol de teatru cu păpuşi.

Dan Damaschin, fondator Asociaţia „Glasul Vieţii”: “Am început cu una dintre cele mai dragi familii, cu familia Denisei, sunt copii minunaţi care intră în programele noastre de ceva timp. Sunt 500 de copii în clipa de fată pe listă şi cum donatorii ne pot bate la uşă, s-ar putea extindă lista, pentru că în funcţie de cât tort, suc şi pizza putem acumula, cu atât mai mulţi copii vor primi.”

loading...