Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Siropul de soc are efect întineritor

Socul, ingredientul principal al acestei băuturi, este o plantă medicinală populară, cu flori albe și aromă dulce înțepătoare, un leac medicinal folosit din timpuri străvechi pentru proprietățile sale laxative, sudorifice, antiinflamatoare și dezinfectante. În tradiția populară socul a stat la loc de cinste în farmacia omului simplu deoarece înainte să apară preparatele de ultimă generație floarea de soc era considerată medicamentul antiviral numărul unu. În știința modernă studii realizate în mai multe țări, au scos în evidență proprietățile medicinale ale socului.

Sucul realizat din fructe de șoc este un adevărat elixir pentru sănătate. Acestea conțin o concentraţie mare de antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și previn apariția bolilor. De asemenea, neutralizează efectele negative pe care radicalii liberi le au asupra organismului. Sucul de fructe de soc contribuie la îmbunătățirea sistemului circulator, deoarece reduc colesterolul rău. Astfel, protejează împotriva bolilor cardiovasculare și menține inima tânăra.

Remarcabilă este capacitatea antivirală și antigripală a fructelor de șoc, a siropului de soc și a altor preparate care conțin fructe de soc (tincturi sau dulceață). Substanțele conținute de fructele de soc blochează infectarea celulelor sănătoase de către virusurile gripale și, ca atare, stopează boala, atât în fazele incipiente, cât și în cele avansate. Acțiunea fructelor de soc este deocamdată unică în lume, nici un alt medicament de sinteză sau natural neajungând la asemenea performanțe. Preventiv, în timpul epidemiilor de gripă se fac cure de două săptămâni, timp în care se iau 2-3 linguri de sirop de soc.Siropul din fructe de soc este un aliat în combaterea reumatismului și a bolilor renale, fiind un puternic detoxifiant. Acesta are capacitatea de a scădea concentrația de oxalați și scade pH-ul sangvin.

Cum se prepară siropul de soc?
Ai nevoie de fructe bine coapte. Proporția ideală este de un kilogram de fructe la un kilogram de zahăr.Spală bine fructele și strivește-le cât mai bine.Fructele zdrobite, sucul și zahărul să pun împreună pe foc pentru circa 30 de minute, la foc mic.Se dă deoparte și se adaugă sucul și coaja rasă de la două lămâi (neapărat bio). Ideal este să razi bine coaja lămâilor, iar fructul să-l zdrobești cu un blender. Toul se pune pune în sirop. Când s-a răcorit puțin, se strecoară prin sită. Sucul rezultat se pune din din nou pe foc să clocotească cinci minute și se pune fierbinte în sticle mici, care au fost sterlizate în cuptor. Sticlele trebuie să fie și ele fierbinți.Se pune capacul și se lasă să se răcească lent.Odată desfăcută o sticlă de sirop, aceasta se păstrează la rece și se consumă în cel mult 4 zile.

loading...