Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Imagini rare în Delta Dunării. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în ultimele două zile.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunării a anunțat că păsările au fost văzute atât în zona lacului Sarături Murighiol, cât și pe lacul Tuzla.Coloniile de flamingo au fost observate inspectorii ecologi ai colectivul de ornitologie din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării.

Imaginile senzaționale realizate de Florin Călugăru, în care zeci de păsări flamingo au fost surprinse pe Lacul Tuzla, circulă deja pe rețelele de socializare, făcând deliciul internauților.

„Aflasem acum 3 ani că păsările flamingo vin în nordul județului Constanța, într-o zonă din cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Am stat stat 4 ore să le admir, pentru că am vrut să văd mai multe împerecheri și să le prind în zbor. Femelele mâncau și masculii au plecat lângă o insulă. Am înțeles că este posibil ca masculii să construiască și cuiburi acolo, ceea ce ar fi minunat. Niciodată aceste păsări flamingo nu au rămas la noi în țară, au trecut doar pentru scurt timp, în migrație”, a relatat pentru Discover Dobrogea, fotograful constănțean Florin Călugăreanu.

„Flamingo de Dobrogea Cine nu crede, are mari probleme! Pe principiul «Muntele vine la Baiazid»: eu nu am fost în țările calde după fotografiat flamingo, ci au venit aceste minunate păsări la mine, adică pe lacul Tuzla”, a scris fotograful.

În 2020, ARBDD anunța că 10 păsări flamingo au ajuns în Delta Dunării, într-o scurtă vizită. La acea vreme, specialiștii spuneau că este vorba despre cel mai mare grup de păsări flamingo observat în România. Acum însă, ele sunt mult mai numeroase, iar dacă voi cuibări pe lacul din județul Constanța, cu siguranță în anii viitori vor veni mai multe.

loading...