Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De ce nu poți slăbi. Cele mai întâlnite cauze, dezvăluite de un endocrinolog

Ați încercat fiecare dietă imaginabilă și încă vă este greu să slăbiți? Sau poate pierzi în greutate, doar pentru a o recâștiga în câteva luni? Șansele sunt că metabolismul dvs. este rupt. Un metabolism rupt este împletit cu ceea ce numesc greșeli hormonale, care te fac să depozitezi grăsimi indiferent de dieta pe care o încerci.

Sara Gottfried este doctor în științe și expert hormonal. Iată ce spune ea despre problema slăbitului din punct de vedere endocrinologic.

Pe parcursul carierei mele, primesc în principal aceleași mesaje de la pacienți: „Respect toate regulile, dar așa și nu pot slăbi.” „Cu vârsta metabolismul meu încetinește și nu mai pot da jos kilograme.” „Nu pot să renunța la anumite produse, deși îmi dau seama că îmi fac rău.” „Puteți să-mi prescrieți un medicament de slăbire?” „Am slăbit 2 kilograme și am pus 5 înapoi.”

Probabil nu există om căruia să-i pese de cum arată și cum se simte să nu fi spus una dintre afirmațiile de mai sus.

Fiind doctor, specialist în ginecologie, am trecut și eu prin această problemă. Fiind cândva dolofană, am fost nevoită să aplic toate cunoștințele mele din ginecologie pentru a putea slăbi. Astfel, am ajuns la concluzia că există 4 cauze hormonale în cazul femeilor, care nu ne permit să slăbim, scrie site-ul eushtiu.com.

Excesul de cortizol și adrenalină.
Aceștia sunt cei doi hormoni principali ai stresului. Adrenalina este asociată cu stresul acut (luptă sau fugă), în timp ce cortizolul este de lungă durată, iar nivelurile ridicate vă pot afecta cronic. De-a lungul timpului, hormonii cu stres ridicat vă fac corpul să depoziteze grăsimi, în special în burtă.2 Cortizolul ridicat este, de asemenea, legat de depresie, dependență de alimente și pofta de alimente bogate în zahăr. Cu alte cuvinte, stresul vă poate îngrașa.

Excesul de estrogen.
rea mult estrogen în organism este asociat cu un indice de masă corporală (IMC) mai mare

Pentru a reseta estrogenul: Mănâncă un kg de legume în fiecare zi, deoarece fibrele din legume elimină excesul de estrogen, eliberându-vă pentru pierderea naturală în greutate. Femeile ar trebui să urmărească treizeci și cinci până la patruzeci de grame de fibre pe zi. Asigurați-vă că vă creșteți ușor aportul de legume pentru a evita balonarea și gazele.

Insuficiența de adiponectină
Adiponectina este un hormon care indică organismului necesitatea de a arde grăsimile. El este necesar pentru a regla nivelul de glucoză și procesul de scindare a acizilor grași.În cazul unor persoane acesta este prezent într-o cantiate mică, lucru care este determinat genetic, astfel există tendința de a acumula grăsimile.Acestor persoane eu le recomand să consume fistic, cât nu ar părea de incredibil, dar această alună este capabilă să mărească nivelul de adiponectină în organism.

Un ajutor la sporirea acestui hormon este și înfometarea. Cea mai potrivită e cea înainte de culcare, fiindcă va include și orele de somn. Astfel bărbații ar trebui să se înfometeze 16 ore, iar femeile 18 ore.

loading...