Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cinci motive pentru care vă amorțesc mâinile

Mâinile tale se simt deseori amorțite și furnicături?Acesta ar putea fi un simptom al unei probleme de sănătate și trebuie să consultați urgent un medic!

Mainile noastre contin un numar foarte mare de receptori senzitivi. Si toti acesti receptori sunt conectati la creier printr-o retea complexa de nervi.Daca unul dintre nervi – sau o sectiune a nervului – este presat sau afectat intr-un fel sau altul, creierul nu va primi toate informatiile senzoriale pe care le transmit mainile. Acest lucru ar putea avea ca rezultat amorteala, explica dr. Rob Danoff, directorul sectiei de medicina a familiei din cadrul Sistemului de Sanatate din Aria Philadelphia.

De ce mâinile pot amorți? Iată în continuare 5 motive pentru care vă amorțesc mâinile:
1.Scleroza multipla.
Scleroza multipla este o boala in care sistemul imunitar ataca invelisul protector al nervilor creierului si maduvei spinarii, ceea ce poate produce amorteala la nivelul mainilor, spune Danoff.Scleroza multipla poate aparea la orice varsta, insa este mai frecventa in jurul varstei de 20 sau 30 de ani si afecteaza femeile de doua ori mai mult decat barbatii.

2.Accidentul vascular.
Amorteala mainilor sau senzatia de furnicaturi pot fi indiciile unui accident vascular. Alte simptome includ zambetul stramb, vorbirea impleticita sau gandirea confuza, ameteala si vederea incetosata. In cazul manifestarii acestor simptome, trebuie contactat imediat serviciul de urgenta.

Accidentul vascular poate sa apara si la varste fragede. Aproape 10% dintre persoanele care au suferit un accident vascular au avut sub 45 de ani.

3.Diabetul.
Urinarea frecventa, setea excesiva si glicemia ridicata sunt toate semne de prediabet – sau caracterizeaza o stare in care exita un risc maxim de dezvoltare a diabetului. Daca apar aceste simptome, trebuie consultat de urgenta un medic.

Multe persoane pot dezvolta diabet de tip 2 fara sa-si dea seama. Iar, daca nu se trateaza, amorteala mainii poate fi o consecinta a deteriorarii nervilor ca urmare a diabetului, spune Danoff.

Vederea incetosata, problemele renale si insuficienta cardiaca sunt riscuri asociate cu diabetul netratat.

4.Boala Lyme.
In fazele incipiente ale bolii Lyme se manifesta simptome de oboseala accentuata, iritatie a pielii si simptome similare cu gripa, respectiv febra, frisoane sau dureri la nivelul intregului corp.

In fazele avansate, cand boala nu este tratata si progreseaza, apar si alte simptome, printre care dureri la incheieturi sau amorteala la nivelul membrelor.Daca ai petrecut mult timp in padure sau ai fost muscat de o capusa, Lyme ar putea explica amorteala mainilor.

5.Tulburari tiroidiene.
Daca nu este depistat si tratat, hipotiroidismul poate duce la deteriorarea nervilor care transporta informatia intre creier, maduva spinarii si restul corpului. Este bine sa fie consultat medicul mai ales daca apar si alte simptome specifice hipotiroidismului – pierderea parului, luarea in greutate, senzatia constanta de frig.

loading...