Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

3 idei greșite care te împiedică să slăbești și 3 metode din psihologie pentru a-ți regla greutatea corporală

Ai încercat deja mai multe diete și nu au avut rezultatele dorite? Atunci informațiile din acest articol pot fi foarte valoroase pentru tine în atingerea greutății dorite.

Dacă te-ai săturat să încerci rețete, diete și suplimente minune pentru slăbit, este momentul să începi să afli care este rolul stării interioare în obținerea unui corp armonios. Rezultatele apar fără greș când începi să lucrezi cu tine și “din interior”, de la mintea și emoțiile tale.

Haide să începem cu cele mai vehiculate idei despre cum trebuie să slăbești, care, de fapt, sunt greșite și te împiedică să îți atingi obiectivul.

Ideea 1: Cea mai bună soluție pentru a slăbi este o dietă foarte severă.
Total greșit! Conform mai multor zeci de studii recente dietele stricte amplifică mecanismele corporale de conversie a nutrieniților în grăsimi și depozitarea lor accelerată. Astfel, după fiecare dietă severă, revenirea la obiceiuri anterioare se lasă cu kilograme în plus. Aceste kilograme sunt însă mult mai “încăpățânate” și datorită nevoii corpului de a se proteja de privațiuni vor tinde să persiste cu îndârjire tot mai mare.

Nu ai nevoie de o dietă, ci de o transformare a modului de viață. Dacă modul de viață actual te-a condus la kilograme în plus, renunța la ideea de a găsi o pilulă magică ce îți va reda fără efort suplețea și începe să înțelegi ideea că ai nevoie de o alimentație echilibrată și un stil de viață mai sănătos.

O primă metodă practică este aceea de a mesteca hrana mai mult. Indiferent ce mănânci, mestecă îndelung pentru a regăsi la timp semnalul de sațietate și pentru a te bucura mai mult de gustul alimentelor. Cantitatea de mâncare consumată se va reduce natural în câteva zile, așa cum au constatat mai multe studii comportamentale.

Ideea 2:Mănânc foarte puțin și totuși continui să mă îngraș.
Total greșit! Esența oricărui proces de slăbire este să mănânci mai puține calorii decât arzi zilnic!

Dacă te îngrași înseamnă că mânânci mai multe calorii decât consumi zilnic. Fără ca măcar să îți dai seama!Este esențial în prima etapă să conștientizezi foarte clar ceea ce mănânci. Timp de o săptămână fotografiaza cu telefonul TOT ceea ce mănânci. Fotografiază fiecare fel de mâncare și gustările dintre mese. La finalul săptămânii analizează imaginile și evaluează cam cât de mult sau puțin ai mâncat.

Studiile de psihologie cognitiv comportamentală arată că obișnuința de a conștientiza cantitatea și calitatea de mâncare consumată duce (chiar și numai ea singură!) la o reducere clară în greutate prin controlul automat mult mai bun al porțiilor și hranei.

Ideea 3:E nevoie de foarte multă voință și efort ca să slăbești.
Este doar parțial adevărat! Voința este percepută în general ca un efort perseverent și susținut pentru a-ți atinge scopul propus. Pentru cele mai multe persoane care se angajează în cursa pentru silueta perfectă obiectivul este insuficient de clar conturat și nu este suficient de motivant și, astfel, fără un scop puternic și clar nu există nici motivație, nici voință suficientă.

“Vreau să arăt bine pe plajă” poate fi un motiv bun de sezon, însă este insuficient pentru a-ți transforma persistent modul de viață și va ceda la primele înghețate și prăjituri primite în dar (după modelul: “oricum cei la care țin mă plac așa cum sunt”).Formulează-ți un scop foarte clar, care trebuie să includă cele mai puternice motivații ale tale: sănătatea, relațiile, familia, respectul față de tine , relația bună cu corpul, abundența, succesul.

loading...