Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Unguent din frunze de dafin pentru dureri articulare intense.

Dafinul nu este doar o mirodenie aromată, pe care o adăugăm în mâncăruri, ci este o plantă cu beneficii asupra sănătății. Frunzele de dafin au proprietăți medicinale puternice, sunt o sursă importantă de vitamina C, fier, mangan, calciu, cupru și zinc.Dafinul este foarte benefic pentru sănătatea oaselor și ochilor și de asemenea, are efecte analgezice și antiinflamatorii, ce ajută în combaterea durerilor. Din acest motiv, îți va fi un aliat dacă te confrunți cu dureri articulare și reumatice.

De asemenea, dafinul reușește să grăbească vindecarea rănilor și a infecțiilor pielii și poate fi folosit cu succes pentru dureri de cap și stres.

Cum se prepară unguentul din frunze de dafin.
Avem nevoie de:
2 lingurițe de ceară de albine
120 ml ulei de dafin

Mod de preparare:
Se topește ceara la baie de aburi, apoi se lasă la răcit, să se închege cu uleiul. Păstrați unguentul de dafin într-un borcănel de sticlă.Se folosește apoi ca orice cremă de anti-reumatică, prin masarea zonelor dureroase. După masaj se stă la căldură, deci este preferabil ca această procedură să se facă seara, înainte de culcare.În tratamentul reumatismului şi al durerii generalizate se va aplica unguentul de dafin pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, conform instrucţiunilor de pe etichetă.

Uzul extern poate provoca reacţii alergice, cum ar fi dermatitele, iar femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să evite dozele medicinale de dafin.

loading...