Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sucul de cartofi cruzi calmează și cicatrizează rănile stomacului.

Deşi mulţi blamează cartofii şi îi exclud din meniu, considerându-i nesănătoşi, duşmani ai siluetei, noi vă spunem că aceste legume pot trata diverse afecţiuni ale stomacului. Ei nu sunt nesănătoşi, depinde doar cum sunt preparaţi.

Sucul de cartofi calmează durerile de stomac și ajută la cicatrizarea mucoasei digestive lezate.Sucul proaspăt de cartofi este chiar benefic în afecţiunile digestive. Acesta conţine o moleculă antibacteriană unică, care poate trata ulcerul şi distruge bacteriile rele din stomac. De asemenea, tratează aciditatea gastrică, cicatrizează şi calmează mucoasa digestivă.

Iată în continuare câteva dintre beneficiile sucului de cartofi pentru sănătate:
Conține multă vitamina C.
Această vitamină esențială pentru organism ajută în absorbția fierului și în formarea colagenului la nivelul vaselor sanguine, a musculaturii, cartilajelor și oaselor.

Conține calciu.
Fără calciu, sângele nu ar putea să se coaguleze, ceea ce ar duce la fragilizarea dinților și a oaselor. Un pahar de suc de cartofi pe zi reprezintă echivalentul a aproape 5% din doza zilnică recomandată de calciu.

Este bogat în vitamina K.
Vitamina K este o vitamină solubilă în grăsime esențială pentru sănătatea sângelui și pentru prevenirea scăderii densității osoase. De asemenea, aceasta ajută la transportarea calciului la nivelul întregului corp. Cartofii cruzi conțin aproximativ 5% din doza zilnică recomandată de vitamina K.

Conține antioxidanți
Antioxidanții joacă un rol important în prevenirea multor afecțiuni, prin controlarea nivelului de inflamație în corp și prevenirea îmbătrânirii premature.

Pe lângă acestea, sucul de cartofi mai poate ajuta pentru constipaţie, guta, reumatism, boli cardiovasculare, diabet şi întăreşte imunitatea organismului.

Cum se prepară?
Se spală bine cartofii cu tot cu coajă,cu ajutorul unui burete sau al unei perii.Periajul ajută și la eliminarea urmelor de pesticide de pe cartofi.Apoi se taie fășii sau se dau prin răzătoare.Se pot da mai apoi prin blender sau printr-un storcător până se obține un suc.Sucul de cartofi se servește proaspăt, imediat după preparare. Dacă nu îl consumi imediat, o bună parte dintre nutrienți, în special vitaminele și antioxidanții, se vor pierde.

Sucul de cartofi se poate bea atât dimineața, pe stomacul gol, cât și în timpul zilei. Dacă suferi de probleme de ordin gastrointestinal, este recomandat să te consulți cu medicul curant înainte de a consuma suc de cartofi. Un pahar de suc (echivalentul a 250 ml) pe zi este suficient pentru a-ți lua nutrienții necesari din preparat.

loading...