Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Răbdarea este arma oamenilor slabi.Dacă ești puternică iartă și mergi mai departe.

Cu toții ne-am confruntat măcar odată cu trădarea sau cu o atitudine proastă din partea celor din jur: trădare în viața de cuplu, neglijarea unui partener, prieteni mincinoși și această listă poate continua.

Toate aceste evenimente ne rănesc atunci și amintirea lor continuă să ne rănească până în zilele noastre.

Fiecare persoană are propria sa reacție la acțiunile abuzive ale altora. Unii speră că situația se va rezolva singură, alții nu reacționează deloc, iar unora le este greu să uite și să meargă mai departe.Emoțiile care ne sunt provocate de o atitudine proastă a celorlalți – sunt inerente psihicului nostru. Motivul pentru care ne este dificil să ne îndepărtăm de o atitudine proastă este următorul: creierul nostru creează amintiri direct proporționale cu excitația noastră emoțională.

Prin acest principiu creierul răspunde la evenimente negative, de exemplu, la atitudinea ostilă a celorlalți sau la traume emoționale. Prin urmare, mult timp nu putem scăpa de emoțiile negative provocate de acțiunile abuzive ale altora, și anume anxietatea, depresia, frica, insomnia etc.

Puterea iertării. De ce uneori este atât de dificil pentru noi să iertăm.
Iertarea este poate singurul lucru care ne poate scuti de durerea pe care au provocat-o alții.
Iertarea unei persoane nu înseamnă să uiți sau să îi justifici toate faptele rele și să continui să trăiești.
Iertarea unei persoane înseamnă că ești puternic și mergi mai departe, pentru că valorile tale morale sunt mai presus.
Iertarea este alegerea noastră. Problema este că chiar realizând acest lucru, ne poate fi dificil să iertăm cu adevărat o persoană.

De ce se întâmplă asta? Motivul pentru asta sunt emoțiile noastre, precum și faptul că tindem să justificăm totul logic.

Așa cum am menționat anterior, iertarea nu înseamnă uitarea sau justificarea acțiunilor infractorului. Când realizezi acest lucru iertarea îți poate afecta pozitiv emoțiile, vei fi cu un pas mai aproape de a ierta cu adevărat.
În mod deliberat sau nu, abuzatorul tău te-a făcut fără inimă într-o anumită măsură. Este destul de firesc în acest moment să simți emoții puternice. Vei simți durere, dar datorită acesteia putem merge mai departe.
Sursa: cluber.com.ua

loading...