Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O româncă a fost aleasă cea mai bună actriță a Germaniei.

Alina Șerban a fost aleasă cea mai bună actriță a Germaniei cu pelicula Gipsy Queen (Austria-Germania, 2019), în regia lui Hüseyin Tabak.

“Gipsy Queen” este filmul în care protagonista Alina Șerban a dat viață personajului Ali, o emigrantă, mamă singură de etnie romă, femeie curajoasă care luptă să le ofere copiilor ei o viață mai bună. Deși înainte de acest film actrița nu știa limba germană și nici să boxeze, aceasta a luat lecții și s-a pregătit intens.

Alina Șerban este actriță, dramaturgă si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.Actrița și-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul „Singură la nunta mea/ Seule à Mon Mariage”. Filmul a fost selectat la Festivalul de la Cannes 2018.

În 2020, ea și-a făcut debutul în regie de film cu scurtmetrajul “Bilet de iertare”, care a primit mențiune specială la TIFF 2020 și este inclus în numeroase festivaluri internaționale de film.

Alina Șerban a crescut până la 11 ani într-un apartament din cartierul bucureştean Dristor.A intrat la Academia de Teatru şi Film, apoi a studiat la new York. ”Aveam zero şanse să fac rost de cei 32.000 de euro”. Cu toate astea, la 14 ianuarie 2009 se urcă în avion, cu o parte din bani de la două fundații.Cât a stat în New York a învăţat cât a putut de mult. Era o şansă imensă şi nu şi-ar fi iertat-o dacă îi dădea cu piciorul. Şi New York-ul i-a dat, în schimb, aripi. După ce s-a întors în ţară, a avut norocul să dea peste oameni care au crezut în ea, pe care i-a impresionat povestea ei şi care au ajutat-o să pună pe scenă un spectacol de teatru inspirat din viaţa ei.De atunci, viața ei s-a schimbat radical.De la un spectacol la altul, în tren, în avion, prin ţară şi prin străinătate, depune aplicaţii, caută burse, merge la audiţii, mănâncă pe unde apucă.

loading...