Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Paul-Tiberiu Iordache, adolescentul curtat de șase universități din Franța: ”Nu m-am așteptat la asemenea succes!”

Un adolescent din Voluntari, multiplu campion mondial și european la karate, a reușit o performanță incredibilă și în educație. Paul-Tiberiu Iordache, elev de patru ani la profilul matermatică-informatică bilingv, a fost acceptat la șase universități din Franța, care i-au oferit nouă propuneri de licență.

Paul Tiberiu Iordache, campion mondial la karate și student la Sorbona
De patru ori a fost campion mondial la karate, iar de 3 ori campion european. Din clasa 1 până în a opta a avut media. 10. Iar în această vară a fost admis la Sorbona. Are brevet de scafandru, face tenis, schiază, se dă cu placa. Vorbim de Paul Tiberiu Iordache, un tânăr de 10.

Tiberiu a ales însă Universitatea Sorbona, noul său drum fiind în domeniul științific. Profilul ales este matematică-informatică-fizică-inginerie și va fi, cu siguranță, o adevarată provocare, potrivit Antena 3.

Vestea și mai buna este că Tiberiu nu va abandona cariera sportivă, ultimul titlu obținut fiind cel de dublu campion mondial la campionatul din Cehia.

„Am început să aplic la facultate prin cadrul unei platforme, a fost un proces destul de complicat a durat în jur de 3 luni și a trebuit să trimitem scrisori de recomandare, motivaționale precum și voluntariate, concursuri și competițiile sportive”, a povestit Tiberiu, conform sursei citate.

„A fost un rezultat foarte neșteptat pentru mine, la Sorbona au fost 13,000 de de aplicanți și un procent de 3% de accept pentru elevii străini. Am emoții legate de BAC, îl condier examenul maturității”, a mai precizat adolescentul la „Eroul Zilei”.
Sursa: viitorulromaniei.ro

loading...