Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ei sunt sportivii români cu grave deficiențe de vedere care au cucerit Mont Blanc: „Am transformat imposibilul în posibil”

Alex și Răzvan, doi sportivi români cu deficiențe de vedere, ce fac parte din Lotul de Performanță Climb Again, au cucerit vârful Mont Blanc, care are 4.810 metri, după o expediție de două zile.

Alex Benchea, 21 de ani, și Răzvan Nedu, 23 de ani, au plecat pe 15 iulie spre orașul francez Chamonix, unde s-au întâlnit cu echipa de ghizi montani internaționali coordonată de Cosmin Andron. A urmat o zi de aclimatizare, iar vineri cei doi au început expediția. Au ajuns în vârful înzăpezit al muntelui după două zile.

”Sunt fericit! Visul meu de a urca Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus mai are acum un singur pas. După reușita de duminică, 4810 metri, pot spune că sunt foarte fericit, recunoscător echipei și încrezător. A fost o ascensiune cu multe noutăți pentru mine, dar m-am simțit în perfectă siguranță, iar sufletul meu râdea”, a spus Alex Benchea, potrivit unui comunicat al asociației Climb Again.

”Am transformat imposibilul în posibil. Eu și Alex, alături de întreaga echipă, am funcționat ca unul singur pentru a depăși imposibilul – ascensiunea a doi sportivi care văd împreună 1%, sus, la 4810 metri. Mulțumesc tuturor membrilor echipei, jos pălăria!”, a spus Răzvan Nedu, căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, parte din Climb Again.

Echipa expediției ”Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc” a fost formată din: Alex Benchea însoțit de Clement Naegelen – ghid montan internațional, Răzvan Nedu însoțit de Cristina Pogăcean – ghid montan internațional, antrenorul Lotului Național de Paraclimbing, cățărătorul Claudiu Miu și Cătălin Grigoriu, cățărător-fotograf.

Ce este Asociația Climb Again

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă. Din 2014, Climb Again, îi încurajează și sprijină pe copiii și tinerii cu nevoi speciale să se integreze în societate, să își recapete independența și să trăiască pe cont propriu.

Climb Again a ajuns la peste 1.750 de beneficiari direcți și peste 5.000 beneficiari indirecți, iar în 2018 a deschis primul centru de terapie prin escaladă din Europa, în București.
Sursa: viitorulromaniei.ro

loading...