Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Eroul zilei, Andrei Abrudan. Povestea tânărului medic care a ales să facă voluntariat în Irak, Nepal și Uganda.

În perioada aceasta, lumina reflectoarelor cade pe eroii în halate albe, care depun mărețe eforturi pentru a salva vieți. Viitorul României aduce în față unul dintre aceștia, a cărei viață este și mai interesant de aflat prin prisma experiențelor dobândite în țări îndepărtate de pe alt continent unde și-a arătat abilitățile medicale răniților din război. Încă o dată se certifică că dulcea noastră Românie are tineri dispuși să aducă un beneficiu întregii țări prin faptul că ei se aventurează în situații necunoscute fără a cere ceva la schimb.

Andrei Abrudan s-a înrolat drept medic voluntar în cea mai periculoasă zonă de pe glob, pentru că voluntariatul pentru el reprezintă o caracteristică a unei societăți sănătoase. A plecat în 2017 într-o tabără pentru refugiați ai războiului ISIS. Nu s-a lăsat deznădăjduit de nimic și și-a ascultat dorințele. Și-a plătit singur biletele de avion, a ascuns familiei pentru ceva timp planurile sale pentru a nu-l întoarce din drum și s-a expus pericolului de acolo. Au urmat Nepal și Uganda.

Guvernează în jurul a câtorva cuvinte cu însemnătate prețioasă pentru el, iubirea, bunătatea, dăruirea, credința, iertarea învățându-le și simțindu-le în sânul familiei sale. Le-a purtat mereu pe oriunde a mers și a realizat în timp că menirea lui este de a oferi ajutor semenilor săi. Sentimentul de frică și-a făcut apariția în perioada când era departe de casă, în locuri noi, neferite de pericol, dar credința de care nu se desparte l-a păzit bine.

„Ca medic rezident ești dornic să faci multe, să cuprinzi cât mai multă experiență. Există un dar, care te face să te întrebi pe tine însuți, care e rolul tău ca medic pe acest pământ. Aici, apar întrebări și răspunsuri, care te fac să îți decizi unele riscuri, altele mai puțin. Acum, când mă gândesc în urmă, din dorința de a ajuta semenii și de a te pune în slujba celor neajutatorați, în care suferința scrie apăsat pe fața și în viața lor. De asemenea, cum îmi place să călătoresc, a fost o idee de a cunoaște noile culturi în care am descoperit atât bunătatea, dar și dragoste și iubire față de mine și de cei din grup. Cu cât oferi mai mult, cu atât câștigi mai mult. Nu există un profit fizic, dar experiențele, trăirile, lecțiile învățate și sentimentele sunt mai valoroase decât tot ce este palpabil” a declarat Andrei Abrudan.

„Văd multe bătălii care se dau între viață și moarte. Eu am primit acest dar, de a fi medic, ca să slujesc oamenilor suferinzi. Și nu numai prin a administra un tratament sau a efectua un act medical, ci mai mult.”
Sursa: viitorulromaniei.ro

loading...