Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 regulie pe care le respectă soțiile evreice în viața de familie.

Ruth Volynets locuiește în Israel și pe blogul ei vorbește despre înțelepciunea culturii evreiești. Am rugat-o să ne spună cum reușesc evreii să mențină dragostea și pasiunea în relație de-a lungul anilor.

1.Alege-ți un partener cu aceleași valori.
Evreii cred că soțul și soția trebuie să se uite nu numai unul la celălalt, ci și în aceeași direcție. Atunci când își creează o familie, obiectivele lor ar trebui să coincidă. De aceea, este foarte important ca femeia să-și aleagă un partener care are aceleași valori.

2.Identifică cele 5 calități de aur.
De-a lungul vieții oamenii se schimbă, de aceea nu trebuie să cauți persoana perfectă. Însă poți identifica 5-6 calități importante ale partenerului, fără de care nu te vei putea înțelege cu el.

Evreii pariază pe următoarele calități:
-Atitudine amabilă față de oameni.
–Disponibilitatea de a ajuta.
-Responsabilitate.
–Relație bună cu familia: știe el ce este responsabilitatea în familie, a văzut-o acasă?
De asemenea, femeia trebuie să se întrebe ce trăsături ale bărbatului îi provoacă respingere și pe care nu le poate accepta sub nicio formă.

3.Cercetează totul despre familia bărbatului.
În familiile religioase din Israel încă există căsătoriile aranjate. Dar totul depinde de curentul iudaismului căruia îi aparține familia.

De exemplu, în familiile evreilor ortodocși, pețitorii află toate secretele familiei, verifică scrupulos genealogia, dacă vreunul dintre membrii familiei a avut greșeli inacceptabile din punctul de vedere al comunității.

Apoi compară interesele și dorințele solicitanților. De asemenea, participă activ la discuția despre acordul prenupțial, condițiile nunții și viața de familie ulterioară. Astfel de aranjamente costă scump.

4.Soțul este regele, iar soția este regina.
Dacă în relația unui cuplu apar probleme, acestea sunt discutate și rezolvate. În Israel, este normal să se utilizeze serviciile consilierilor de familie. Sau cuplul poate cere ajutorul rabinului.

Pentru a evita dezacordurile, legea evreiască prescrie în contractul de căsătorie cerințe pentru bărbat. El este obligat să-i ofere soției hrană, haine, o locuință.

Dar și soția are responsabilități: ea trebuie să-și respecte soțul, să facă totul conform instrucțiunilor sale și să-l trateze ca pe un rege.

Această regulă se aplică numai dacă familia se construiește de la început pe valori corecte. Dacă bărbatul își caută personal de serviciu, iar femeia nu înțelege acest lucru, atunci ea nu va deveni niciodată regină cu el.

5.Solidaritatea feminină împotriva infidelității.
Din păcate, nimeni nu este imun la trădare. Chiar și în familiile religioase, se întâmplă uneori. Eu sunt împotriva ideii că femeia ar trebui să facă „ceva” ca să nu fie înșelată. Ea nu trebuie să facă nimic pentru bărbat.

Dar de femeie depinde solidaritatea feminină. Dacă ea se prețuiește, se respectă, atunci demnitatea nu-i va permite să înceapă o relație cu un bărbat căsătorit.

6.Nu-ți fie teamă de certuri și respectă regulile.
Evreii nu sunt oameni ideali și, desigur, se ceartă ca toți ceilalți. Cu toate acestea, există câteva reguli pe care le respectă:

Soția trebuie să urmeze tradițiile și obiceiurile soțului. Adică, să nu încerce să-l schimbe. Într-o familie partenerii nu se schimbă unul pe celălalt, ci cresc împreună.
Partenerii nu se ceartă în prezența copiilor / soacrei și a altor persoane.
Femeia nu vorbește cu prietenele și cu atât mai mult cu mama despre ceartă.
Conflictele se rezolvă pe măsură ce apar.

7.Nu există căsătorie, ci „ajutor reciproc” și dezvoltare!
Pentru evrei, principala valoare este familia. De aceea, dacă există dificultăți, partenerii se ajutăm reciproc, nu se abandonează.

8.Trucuri ”pur evreiești”
Aceste trucuri ajută la menținerea pasiunii în cuplu. Este vorba despre cele două săptămâni permise și două săptămâni interzise în relațiile sexuale. Primele două săptămâni după menstruație sunt interzise. După 14 zile, femeia se scufundă în mikve (baie evreiască) și relațiile intime cu soțul pot fi reluate. În acest timp, partenerii își duc dorul, ceea ce contribuie și la menținerea pasiunii.

Și, de asemenea, tinerii părinți sunt obligați să iasă la întâlniri o dată pe săptămână fără copii.
Sursa: relatii.net/2021/04/08/8-reguli-pe-care-le-respecta-sotiile-evreice-in-viata-de-familie/

loading...