Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Leurda macerată în vin roșu-un medicament antiviral natural.

Leurda era cunoscută încă din vremea dacilor, care o foloseau atât în alimentaţie, cât şi ca leac detoxifiant de primăvară, pentru curăţarea sângelui, a plămânilor şi a tractului digestiv. Deşi usturoiul este un remediu naturist adesea folosit de români, de sute de ani vechii monahi şi‑au tămăduit bolile cu leacuri obţinute din leurdă, care are o concentraţie de principii active de câteva ori mai mare decât bătrânul usturoi.

Bogată în principii active, mai numeroase decât renumitul usturoi ( cu care se înrudește prin miros și gust), aceastei plante erbacee i se atribuie multe virtuți terapeutice: curăță sângele și tractul digestiv, reglează activitatea rinichiului, stimulează detoxifierea, cicatrizează leziunile digestive, are efect antiviral și antibacterian.

Maceratul de leurdă este folosit în tratarea virozelor de primăvară, a faringitelor și laringitelor și la prepararea acestuia se folosește vinul medicinal natural obținut din struguri. Cura cu vin medicinal de leurdă durează timp de două săptămâni, iar când se administrează, sticla în care este depozitat leacul se agită înainte de fiecare folosire. Acest macerat a fost testat cu succes în numeroase mănăstiri situate în zonele submontane ale Europei. Trebuie reținut un aspect esențial: frunzele de leurdă se taie primăvara, înainte ca planta să înflorească.

Cum se prepară leurda macerată în vin și cum se administreaza.
Pentru preparare avem nevoie de 200 g frunze proaspete de leurdă, pe care le tocăm mărunt, apoi le punem într-un vas de sticlă, iar deasupra lor turnăm un litru de vin roșu de țară. Timp de 10 zile, maceratul se agită de mai multe ori pe zi. După această etapă, leacul se strecoară în sticle de culoare închisă și se depozitează la rece, în locuri bine aerisite.

O cură cu acest vin de leurdă trebuie continuată 14 zile.Se administrează câte 2 linguri (30 ml.), de 2 ori pe zi, după masă. Curele se fac regulat, la interval de 3 luni de zile, timp de cel puţin 20 de zile pe lună.

Acest leac este recomandat în următoarele afecțiuni:
Boli ale aparatului cardio-vascular: hipertensiune arterială;
Boli ale aparatului respirator (traheite, bronşite, astm bronşic, pneumonii);
Boli ale aparatului circulator periferic (varice, flebite);
Boli virale (răceală, gripă, guturai);
Boli ale aparatului digestiv (colită de fermentaţie, diaree)
Infecţii ale aparatului uro-genital (cistite, pielite, metroragii, micoze, colici renale);
Bolile ale sistemului nervos central (insomnii, anxietate, nervozitate);
Bolile pielii (dermatologice) – dermatite, dermatoze, infecţii stafilococice şi streptococice, fungice Boli ale unghiilor (onicomicoză)

loading...