Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul de mușețel îmbunătățește funcția imunitară și cardiovasculară, protejează tiroida și reduce riscul de cancer.

Mușețelul este supranumit de călugări „floarea Raiului”, datorită faptului că această floare umilă de vară poate vindeca numeroase boli.Utilizarea mușețelului într-o gamă variată de boli i-a adus pe bună dreptate denumirea de „leac universal”.

Muşeţelul reprezintă un remediu eficient pentru o serie lungă de afecţiuni. Conţine vitamine, săruri minerale, fitosterine, ulei volatil, substanţe amare, acid salicilic şi are acţiuni calmante, antispasmodice, antiinflamatorii, antialergice şi emoliente. Printre beneficiile muşeţelului se numără stimularea sistemului imunitar, relaxarea crampelor abdominale şi îmbunătăţirea funcţiei ficatului. Infuzia de muşeţel ajută în lupta împotriva agitaţiei şi a insomniilor. Datorită efectelor calmante, are efecte pozitive în durerile menstruale. De asemenea, calmează şi simptomele gripei, scade riscul infecțiilor și răcelilor.

Oamenii de știință au discutat cu mai mulți locuitori din Atena despre stilul lor de viață și obiceiurile lor alimentare. Au descoperit că persoanele care beau mai mult ceai de mușețel pentru o perioadă mai îndelungată prezentau un risc mai scăzut de a dezvolta tumori benigne sau maligne la nivelul tiroidei.

Cum se prepară ceaiul de mușețel?
Se pune 1 lingură din amestecul de plante la infuzat cu 250 ml de apă. Se lasă la infuzat până se răcește. Se consumă câte 2-3 căni de ceai pe zi.Gargara cu infuzie de muşeţel este indicată în tratarea amigdalitei şi a aftelor bucale. Acest ceai scade colesterolul şi contribuie la un somn liniştit.

Contraindicații
În ciuda faptului că este o plantă medicinală blândă, unele persoane pot dezvolta alergii la mușețel și la alte plante din aceeași familie, cum ar fi echinacea, floarea-soarelui, crizanteme sau margaretele.Evitați mușețelul dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, epileptice sau sedative.

Rețineți! Conținutul acestui articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultația unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...