Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rugăciunea ce trebuie rostită în lunea mare.

Rugăciunea ce trebuie rostită în Lunea Mare. Săptămâna Patimilor începe cu Lunea Mare. Această zi a fost aleasă pentru a se face pomenirea lui Iosif, cel de-al unsprezecelea fiu al lui Iacob și primul al Rahilei.

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, așa cum mai este numită, reprezintă o perioadă în care creștinii ortodocși se pregătesc pentru a întâmpina așa cum se cuvine Învierea Mântuitorului. În această săptămână ne aducem aminte de suferințele îndurate de Iisus Hristos, iar biserica îi sfătuiește pe credincioși să își îndrepte atenția către credință.

Pe parcursul Săptămânii Patimilor, credincioșii trebuie să țină cont de o serie de obiceiuri și tradiții. Se spune că în Lunea Mare este bine să se facă o curățenie generală în locuință. Totul trebuie aerisit, zugrăvit, astfel încât Învierea Domnului să fie primită într-un loc curat.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Lunea Mare
În fiecare zi de luni, credincioșii pot spune o rugăciune care să îi protejeze de rele și să îi ajute să înceapă săptămâna cât mai bine. Pentru că Lunea Mare este un moment cu totul special, în această zi este foarte important să rostim rugăciunea care aduce liniștea în suflet și care ține la distanță energiile negative, potrivit crestinortodox.ro.

“Doamne Iisuse Hristoase, cu adanca umilinta recunosc si marturisesc, ca in toata ziua pacatuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiesti. Deci, astazi, ca este luni si inceputul saptamanii, ma rog cu umilinta indurarii Tale celei mari: iarta-mi pacatele cele de voie si fara de voie, si-mi ajuta sa pun inceput bun si sa port mai multa grija de sufletul meu, pentru care ai rabdat atatea dureri la Sfanta Ta Rastignire!

O Doamne, astazi iti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugandu-Te sa fie voia Ta cu mine, dupa buna placerea Ta. Pedepseste-ma Doamne, dupa indurarea Ta, in aceasta lume, iar nu in cealalta viata. Si iarta pe cei vii si pe cei raposati, pentru rugaciunile Sfintei Tale Biserici, si pe toti ne invredniceste de marirea Ta in rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfintii Tai ingeri, catre care zic: O, cerestilor ajutatori si pazitori ai oamenilor, voua ma inchin si va multumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dati in toate zilele noua, nevrednicilor si pacatosilor. Scutiti-ma de vrajmasii cei vazuti si nevazuti, ca sa nu mai pacatuiesc de acum inaintea Dumnezeului meu! Invredniciti-ma sa va vad la moartea mea, stand in jurul meu si sa duceti sufletul meu in cer, ca sa se inchine maririi Fetei lui Dumnezeu, iar voua sa va multumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ati avut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neincetat in veci. Amin.”
Sursa: respectsiprietenie.ro/2020/04/12/rugaciunea-ce-trebuie-rostita-in-lunea-mare/

loading...