Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul din frunze de căpșuni-beneficii și preparare.

Frunzele de căpșuni îmbunătățesc digestia, compoziția sângelui, creșterea hemoglobinei, scăderea tensiunii arteriale, protecția împotriva infecțiilor.Substanțele care alcătuiesc frunzele blochează absorbția glucozei și au un conținut redus de calorii.Frunzele de căpșuni sălbatice pot face față unui număr de boli, cum ar fi artrita, guta, artroza, anemia, probleme ale sistemului cardiovascular.

Infuzia combinată din frunze de căpşun are un puternic efect antiinflamator, protejând articulaţiile de procesele degenerative. Mai mult decât atât, aceasta compensează efectul puternic laxativ al fructelor, intensificând efectul diuretic şi depurativ al acestora.Potrivit mai mult studii, consumul acestui sortiment de ceai poate imbunatati densitatea minerala osoasa prin ameliorarea absorbtiei de calciu.Studiile au demonstrat, de asemenea, ca acest ceai poate avea o contributie semnificativa la protejarea sanatatii inimii.

Cum preparăm ceaiul?
În jumătate de litru de apă se pun 4 linguriţe de frunze uscate de căpşuni, care se lasă la macerat timp de 8-10 ore, iar apoi se filtrează. Lichidul obţinut se pune deoparte, urmând ca planta rămasă după filtrare să fie fiartă în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. La final, cele două extracte se combină, obţinându-se aproximativ 1 litru de infuzie combinată, care poate oferi beneficii surprinzătoare.

Contraindicații.
Pe lângă beneficiile descrise, în prezența unor patologii în organism, frunzele de căpșune pot dăuna. Este interzisă utilizarea remediilor din plante în astfel de cazuri:
-alergii la plantă. Dacă această avertizare nu este respectată, pacientul poate dezvolta o reacție alergică la nivelul pielii și sub formă de bronhospasm;
-cu exacerbări ale patologiilor ulcerative la nivelul organelor digestive și cu gastrită;
-cu apendicită;
-în timpul sarcinii și alăptării.

Rețineți! Conținutul acestui articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultația unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...