Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rădăcina de brusture-un mare vindecător din natură!

Rădăcina de brusture este un remediu plin de beneficii, folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatea sa de a purifica sângele şi a reduce febra. În Evul Mediu, era folosită drept legumă, însă astăzi doar câteva tări mai utilizează această rădăcină în bucătărie (Japonia, unde este numită gobo, Coreea, unde poartă numele de ueong, și în bucătăriile italiene și portugheze, unde se numește bardana).

Cunoscut încă din vremea dacilor, brusturele este una dintre cele mai răspândite plante din lume, având proprietăţi antibacteriene, antifungice, diuretice şi detoxifiante.De asemenea, brusturele reprezintă un ingredient important în ritualurile de frumuseţe, contribuind la menţinerea sănătăţii scalpului şi a firului de păr.

Haide să aflăm, în continuare, la ce este bună rădăcina de brusture şi cum putem beneficia de efectele sale terapeutice.

Rădăcina de brusture pentru rinichi.
Rădăcina de brusture este diuretică și poate reduce umflăturile. Totodată, ajută rinichii să filtreze toxinele și deșeurile din corp.

Rădăcina de brusture pentru ficat.
Studiile realizate pe animale sugerează că rădăcina de brusture stimulează detoxifierea ficatului de substanțe dăunătoare. Antioxidanții pe care îi conține protejează celulele hepatice de daunele produse de paracetamol (acetaminofen).

Curăţă organismul de toxine.
Preventiv, orice persoană poate face o cură de detoxifiere cu ceai din rădăcină de brusture. Terapia are o durată de două săptămâni, timp în care se beau câte trei-patru căni de ceai pe zi. Astfel, datorită efectului puternic diuretic şi detoxifiant al acestui ceai, se curăţă eficient colonul şi rinichii, favorizând şi scăderea nivelului colesterolului şi trigliceridelor, precum şi normalizarea tensiunii arteriale.

Rădăcina de brusture poate purifica sângele.
Una dintre cele mai frecvente utilizări tradiționale pentru rădăcina de brusture a fost purificarea sângelui. Dovezi recente sugerează că rădăcina de brusture poate elimina toxinele din sânge. Un studiu² din 2011 a constatat că rădăcina de brusture poate detoxifica eficient sângele și, de asemenea, favorizează circulația sangvină.

Rădăcina de brusture poate contribui la reglarea glicemiei.
Unele cercetări pe animale au constatat că rădăcina de brusture ar putea preveni creșterea glicemiei și deci ar putea fi utilă diabeticilor. Într-un studiu recent al efectelor rădăcinii de brusture la șoareci, cercetătorii nu au găsit beneficii asociate cu consumul rădăcinii brute de brusture, dar rădăcina fermentată le-a redus semnificativ zahărul din sânge.

Previne şi combate infecţiile.
Timp de secole, vindecătorii tradiționali au recomandat utilizarea rădăcinii de brusture în tratarea răcelilor obișnuite, a durerilor de gât și a altor afecțiuni. Cercetările științifice oferă acum informații despre modul în care brusturele poate combate infecțiile. Unele studii au descoperit că are calități antibacteriene. Se pare că este deosebit de eficient în distrugerea biofilmelor, care sunt colonii mari și lipicioase de bacterii.

Contraindicații
Nu consumați, nici nu folosiți brusturele dacă sunteți sensibil sau alergic la plantele din familia Asteraceae, din care fac parte margaretele, cicoarea, păpădia, coada-șoricelului sau crizantemele.

Se impune precauție persoanele cu diabet care iau medicamente, mai ales insulină. Asta deoarece rădăcina de brusture scade nivelul de zahăr din sânge.Nu consumați brusture dacă luați medicamente care subțiază sângele, precum Aspirina, mai ales dacă aveți probleme de coagulare a sângelui.

Rețineți! Acest articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultul unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...