Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dureri de spate-Urzica face minuni.

Aceasta planta cu proprietati nemaipomenite face parte din familia Urticaceae, care cuprinde cam 500 de specii, cea mai cunoscuta fiind Urtica Dioica, adica urzica obisnuita.

Este o planta bogata in clorofila, beta caroten, vitaminele A, C si E, tanine, fier, calciu, fosfati, precum si alte minerale. Datorita continutului ridicat de clorofila, din frunzele de urzica se facea vopsea naturala de culoare verde, inainte de aparitia vopselelor industriale. Se foloseste si pentru a colora natural alimentele.

Urzicile au numeroase proprietăți minune, iar în funcție de afecțiunea cu care ne confruntăm, recomandat este să le consumăm sub diferite forme:

Tratament pentru dureri de spate și afecțiuni musculare intense
Proprietățile antiinflamatorii ale urzicii pot atenua atât durerile musculare, cât și articulare. Acesta este motivul pentru care sunt eficiente în special în tratarea bolilor legate de inflamație, cum ar fi artrita, tensiunea musculară, guta, tendinita sau fasciita plantară.

Consumul de urzici scade nivelul glicemiei și a tensiunii arteriale
Având astfel efect inhibitor la nivelul sângelui.Urzicile ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, fiind benefice în special pentru persoanelor cu diabet.

Aliat puternic împotriva anemiei, deoarece favorizează absorbția fierului.
De asemenea, datorită conținutului ridicat de vitamine, urzica este un puternic revitalizant, care este foarte util pentru tratarea problemelor de anemie, în special la copii.

Îmbunătățesc digestia
Urzicile luate sub formă de infuzie sunt foarte benefice pentru stomac. Pot reduce arsurile la stomac, flatulența și constipația, pe lângă ameliorarea diareii și dizenteriei.

Ajută la regenerarea ficatului
Datorita conținutului bogat de clorofilă, urzica ajută la regenerarea ficatului (laboratorul de prelucrare al sângelui). Urzica este un foarte bun drenator hepatic și elimina toxicitateă medicamentelor.

Un puternic analgezic
Fie că vorbim de dureri musculare, dureri de stomac sau dureri de cap, proprietățile analgezice ale urzicii vor face ca printr-o singură infuzie, acestea să dispară în câteva minute.

Această plantă medicinală este utilizată aproape în întregime, deoarece fiecare parte din ea are un rol eficace în toate cazurile menționate mai sus. Iar când spunem utilizare completă a plantei, ne referim la frunze, tulpină, chiar și la rădăcini, toate sunt folosite pentru a face supe, infuzii, uleiuri, creme, pe scurt, o serie de utilități.

Ceai de urzici: odată trecute printr-un proces de uscare anterior, urzicile pot fi folosite ca plante în prepararea ceaiului și a infuziilor.

Tinctură de urzică și pastile – în acest caz doar la prescrierea și recomandarea medicului specialist, care se va asigura că doza este cea corectă și că există într-adevăr o nevoie reală. In general se consuma ~ 15-20 picături de tinctură pe zi cu un pahar de apă.

Cataplasme de urzică – se toaca urzica, se pune apa la fiert de 2 degete, într-o cratiță. Când apa fierbe, se oprește focul, și se adaugă urzica până la jumătatea cratiței. Se învârt de 2 ori în apa fiartă, apoi se pun într-un tifon și se aplică călduță sau răcită pe zona dureroasa (exemplu genunchi) timp intre 1-4 ore. Cataplasmele trebuie să aibă ~ 2 cm grosime. Dacă zona e înroșită, se preferă cataplasmele reci.

Urzicarea cu urzică a zonelor dureroase – se urzică, apoi se frecționează cu mălai uscat, repetat de 2-3 ori și criza de nerv sciatic trece.

Ceaiul de urzica nu este recomandat femeilor insarcinate.Persoanele care sufera de probleme legate de circulatia sanguina si de functionarea rinichilor ar trebui sa consume cu precautie.

Rețineți! Acest articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultul unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...