Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Hreanul tonifică imunitatea și căile respiratorii, combate oboseala, anemia și cancerul.

Hreanul stimulează imunitatea, crește rezistența corpului la boli, încălzește organismul și îl tonifică la nivel general. Știm despre hrean din moși strămoși că poate vindeca o gamă largă de probleme respiratorii care apar de regulă iarna sau primăvara, la debutul infecțiilor de sezon.

Hreanul este un antibotic puternic, cu efecte directe asupra bolilor. Stimulează capacitatea naturală de apărare a organismului împotriva infecțiilor și virușilor, ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni și arborele bronșic și înlătură tusea.Este folosit în cazul gripei, răcelii, afecțiunilor respiratorii, rinită, sinuzită și altele.Hreanul acționează direct asupra răcelii și simptomelor asociate, datorită proprietăților antibiotice, expectorante, brohodilatatoare, antibacteriene și antiinflamatorii

Hreanul este excelent în caz de oboseală, anemie, dar şi pentru cei care suferă de gută.
Administrat intern sub formă de tinctură, decoct, sirop, în combinaţie cu mierea sau sub formă de cataplasme, hreanul ajută în tratarea multor afecţiuni.“Sub formă de infuzie sau decoct, hreanul este benefic în stări de oboseală sau de epuizare generală, în anemie şi în inflamaţii bronşice. Are efecte diuretice puternice, ceea ce-l transformă într-un ajutor de nădejde în tratarea gutei”.

Însă cel mai interesant beneficiu al hreanului, acela de ajutor în tratarea cancerului, a fost descoperit recent. Hreanul conține cantități semnificative dintr-un component numit glucosinolate care oprește creșterea tumorilor. „Conține o enzimă care sparge glucosinolatele în substanțe responsabile de beneficiile anticancer”, afirmă Mosbah Kushad, de la Universitatea din Illinois. Datorită calităților antimicrobiene, hreanul e bun și pentru tratarea infecțiilor urinare. În Germania, hreanul a fost aprobat ca tratament adjuvant în infecții de tract urinar, pentru că se consideră că are efect antibiotic.

Mod de administrare:
Se pun 30 g de hrean ras la într-un borcan de sticlă. Se adaugă 1 litru de vin alb sau roșu, se amestecă și se închide ermetic.Se lasă la macerat vreme de 8 zile, apoi se strecoară.Se consumă în doze terapeutic, câte 30-50 ml pe zi.

Atenție însă, hreanul poate crește tensiunea arterială, de aceea nu este indicat persoanelor hipertensive.Acest articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultul unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...