Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum se face ceaiul de Mâna Maicii Domnului-un antibiotic natural.

Caprifoiul sau Mâna-Maicii-Domnului, cum i se mai spune popular, este o plantă căţărătoare cu un parfum îmbătător.Pe lângă mirosul ei parfumat, Mana Maicii Domnului este considerata o planta cu efecte tamaduitoare nu doar pentru trup, dar si pentru suflet.

Cum se prepară ceaiul?
Se adauga 2 lingurite flori la o cana de apa fiarta si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute.Ceaiul din flori de Caprifoi sau Mâna Maicii Domnului se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, fiind benefic pentru tratarea abcesului mamar si intestinal, dizenterie, durere in timpul urinarii, dureri de cap, raceala (floriile de Caprifoi sunt foarte bogate in acid salicilic, un compus asemanator aspirinei) etc.

În medicina tradiţională chineză, se spune că această plantă acţionează asupra meridianelor stomacului, plămânilor şi intestinului gros. De aceea, decoctul din floarea de caprifoi este indicat la tratarea febrei acute, durerilor de gât, durerilor de cap, dezinterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase, sau pentru abcese mamare, abcese intestinale sau tratarea ochilor umflaţi. Nu se recomandă folosirea decoctului dacă sunteţi răciţi, aveţi o digestie proastă sau diaree. De asemenea, nu se recomandă pe perioada sarcinii sau a alăptării, recomandându-se precauţie şi persoanelor care suferă de alergii, scrie trezirealarealitate.ro.

Caprifoiul deţine capacitatea de a încetini procesul de coagulare a sângelui. Unii experţi cred că floarea de caprifoi poate scădea tensiunea arterială, ajută la tonifierea inimii şi reduce nivelul colesterolului din sânge. Poate calma crampe şi dureri, şi are un efect benefic asupra artritei şi reumatismului. Acesta este, de asemenea, utilizată ca un tratament pentru mai multe tipuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi acnee, infecţii ale pielii, răni, abcese, cicatrici, etc.

loading...