Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rachiu de usturoi-leac pentru diabet, colesterol, tensiune(rețetă).

În medicina tibetană se folosește o rețetă veche de câteva sute de ani care are efecte benefice asupra sănătății omului. Oamenii de știință au studiat proprietățile ingredientelor folosite pentru realizarea ei si au ajuns la concluzia că reprezintă un adevărat medicament pentru organism, un antiseptic natural extraordinar, cu spectru larg de activitate în corp. Este vorba despre tinctura de usturoi cu alcool – un preparat care îmbunătățește sănătatea, menține tinerețea și crește energia corpului. Considerat un antidot pentru numeroase boli, tinctura se poate realiza foarte simplu acasă.Tratamentul se prepara in casa, fara ustensile de metal si se administreaza o data la 5 ani.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:
4 capătâni de usturoi;
1 litru de rachiu de secară(sau fructe).

Mod de preparare:
Usturoiul se curăță de coajă și se taie mărunt. Pentru a obține bucățele mici se poate folosi și un blender sau mașina de tocat carne. Important este ca bucățele de usturoi să fie cât mai mici, pentru a se realiza o suspensie în alcool. După acest proces de mărunțire se pune usturoiul într-un borcan de 800 g și apoi se toarnă deasupra alcoolul. Borcanul trebuie să fie închis foarte bine cu un capac și ținut într-un loc întunecat și răcoros. Amestecul se lasă la macerat timp de 2 saptămâni.După această perioadă, amestecul devenit ca un suc, se strecoară și astfel rezultă o tinctură ce se poate folosi pentru tratament. Cel mai indicat este ca preparatul să fie depozitat într-un recipient din sticlă la frigider.

Efecte benefice ale rachiului de usturoi.
Usturoiul are efect antioxidant, previne procesul de îmbătrânire a organismului, are proprietăți anticancerigene, antidepresive, de combatere a microbilor, bacteriilor, virusurilor și paraziților intestinali. Poate elimina stările de anxietate și depresie, scade tensiunea arterială, concentrația de lipide din sânge, reduce nivelul de colesterol din sânge, poate ajuta în tratamentul bolilor de piele, a infecțiilor și afecțiunilor sistemului respirator.

Alte beneficii pe care diabeticii le pot extrage consumând usturoi sunt legate de sistemul cardiovascular: scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, subțierea sângelui, dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea circulației sângelui, prevenirea bolilor de inimă, a atacului vascular cerebral și a altor complicații asociate cu diabetul necontrolat.

Consumul de usturoi este bun și pentru memorie. Cei care au trecut de prima sau a doua tinerețe își pot întreține memoria în stare normală adăugând usturoi în dietă.

loading...