Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Alimente care ard grăsimea abdominală.

Grăsimile abdominale nu sunt ușor de ars, chiar dacă urmezi o dietă sănătoasă și practici exerciții fizice adecvate. Din fericire, consumul acestor alimente sănătoase te va ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen!

Cu toții vrem să avem un abdomen plat, dar nu urmăm întotdeauna o dietă adecvată. De cele mai multe ori, nu putem arde grăsimea abdominală, deoarece nu știm să mâncăm corect. Din acest motiv, în articolul de astăzi, îți vom prezenta cele mai eficiente alimente care ard grăsimea abdominală. Acestea te vor ajuta să lupți cu colăceii de grăsime, astfel încât să îți poți atinge obiectivele în ceea ce privește silueta.

Uneori, grăsimea localizată pe abdomen nu vrea să plece, chiar dacă urmezi o dietă sănătoasă și echilibrată și faci sport zilnic. Nu renunța! Alimentele prezentate mai jos îți vor fi de mare ajutor!

Obezitatea este o problemă globală.
Obezitatea a atins cele mai mari vârfuri din istorie, iar medicii au început să-și concentreze atenția asupra alimentelor ca sursă de sănătate. Cu toate acestea, ideea că ești ceea ce mănânci este un concept învechit în opinia multora.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în lume există peste 1,9 miliarde de persoane supraponderale. În mod uimitor, peste 650 de milioane dintre acestea sunt obeze.

Aceste cifre sunt destul de alarmante, mai ales pentru că există din ce în ce mai mulți copii obezi. Conform unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății și al Colegiului Imperial din Londra publicat în urmă cu câteva luni în revista „The Lancet”, în lume există la ora actuală aproximativ 124 de milioane de copii obezi.

Grăsimea abdominală și afecțiunile asociate acesteia
Mai multe studii științifice indică faptul că grăsimea abdominală este direct legată de o probabilitate mai mare de a suferi și de alte boli. Acest lucru apare din cauza faptului că localizarea grăsimii este la fel de importantă ca și cantitatea totală a acesteia.

Conform noilor cercetări ale Universității Harvard și ale Spitalului General din Massachusetts, excesul de grăsime abdominală este direct proporțional cu riscul de a dezvolta diabet de tip 2. De asemenea, atunci când ai un exces de grăsime abdominală, ești mai predispus la apariția bolilor coronariene.

Alimente care ard grăsimea abdominală.
1.Somonul.
Somonul este foarte sănătos datorită conținutului său de proteine cu valoare biologică ridicată. De asemenea, acesta este una dintre cele mai bune surse de vitamina D. Persoanele obeze au, de obicei, o carență de vitamina D, așa cum a constatat un studiu realizat de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Columbia.

2.Broccoli.
Această legumă cruciferă este ușoară, plină de vitamine și bogată în calciu, un mineral care joacă un rol important în pierderea în greutate. Cel puțin așa a constatat un studiu comun al mai multor departamente universitare americane. Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

3.Nucile românești.
După cum subliniază un studiu al Universității din Barcelona, consumul frecvent și moderat de nuci ajută la arderea grăsimii abdominale. Aportul de nuci declanșează secreția de serotonină, un hormon care îmbunătățește starea de spirit și oferă senzația de sațietate.

4.Bananele.
Chiar dacă multe persoane stau departe de banane din cauza conținutului ridicat de carbohidrați al acestora, ele reprezintă cel mai bun fruct pe care îl poți consuma dacă vrei să ai abdomenul plat. Acest lucru se datorează faptului că bananele conțin potasiu, care ajută la eliminarea lichidelor reținute în organism.

5.Pepenele verde.
Pepenele verde este un alt fruct excelent pentru arderea grăsimii abdominale, deoarece este bogat în potasiu, mineral util pentru a elimina lichidele reținute în organism. De asemenea, pepenele verde poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, potrivit unui studiu al Universității din Kentucky.

6.Ciocolata neagră.
Ciocolata neagră cu un conținut de peste 60% cacao este plină de antioxidanți benefici care ajută la scăderea inflamației din organism. De asemenea, aceasta calmează pofta de dulce.

7.Iaurt natural.
Iaurtul natural integral este recomandat în curele de slăbire. De asemenea, acesta este bogat în probiotice (microbiota intestinală) și, prin urmare, susține sănătatea intestinală. Poate că nu știai, dar, dacă microbiota ta este bine echilibrată, este mai ușori să arzi grăsimea abdominală, potrivit unui studiu al Universității din Viena.

În plus, dacă adaugi fructe de pădure în iaurt sau orice alt tip de fructe cu proprietăți diuretice, efectul de ardere a grăsimii va fi mai puternic

Pe lângă creșterea consumului acestor alimente, trebuie să reduci aportul de grăsimiși zaharuri rafinate.Fundația American Heart recomandă, de asemenea, să rămâi activ și să practici exerciții aerobice și de forță timp de cel puțin 15 minute în fiecare zi.
Sursa: dozadesanatate.ro/alimente-care-ard-grasimea-abdominala-2/

loading...