Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cura cu chefir și semințe de in pentru curățarea colonului.

Cu siguranță ați auzit despre beneficiile consumului de iaurt și in! Foarte multe persoane au început să folosească acest remediu dimineața, pentru îmbunătățirea digestiei.

La fel de populară este cura cu chefir și semințe de in. Asocierea acestor două alimente stimulează tranzitul intestinal. Totodată, poate preveni problemele care apar din cauza acumulării toxinelor în colon.

Cum se face cura cu chefir și semințe de in pentru digestie și colon.
Este indicat să folosiți semințe de in măcinate, întrucât cele întregi nu pot fi digerate bine și nici asimilate de corp. Făina de in va avea însă un grad mai mare de absorbție. Pentru a obține o pulbere fină de in, dați semințele prin râșnița electrică de cafea.

Cura cu chefir și in durează 3 săptămâni și se face după următoarea schemă:

Săptămâna I.
Se amestecă 1 linguriță de semințe de in măcinate cu ½ cană de chefir. Preparatul se administrează la masa de dimineață, care poate fi oricât de devreme. Aceste cantități se vor folosi zilnic, timp de 1 săptămână.

Săptămâna II.
Începând cu săptămâna a doua, doza de făină de in se va dubla. Astfel, veți folosi 2 lingurițe de semințe de in măcinate la ½ cană de chefir. Consumați acest preparat în fiecare dimineață, timp de 7 zile.

Săptămâna III.
În ultima săptămână, triplați cantitatea de făină de in. Consumați câte ½ cană de chefir în fiecare dimineață, în care ați adăugat câte 3 lingurițe de semințe de in. Dacă veți simți o îmbunătățire a digestiei după această cură, o puteți repeta la nevoie, după 3 luni de pauză.

Este esențial ca pe durata curei cu chefir și semințe de in să se mărească și consumul de lichide. Se recomandă astfel un minim de 2 litri de apă pe zi.

Beneficiile detoxifierii colonului.
De sănătatea colonului depinde starea de bine a întregului organism. În colon există bacterii care descompun deșeurile alimentare și ajută la eliminarea acestora. Adepții curelor de detoxifiere a colonului susțin că o curățare regulată a intestinului gros poate aduce anumite beneficii:
îmbunătățirea funcției intestinale
refacerea sistemului digestiv
ameliorarea sau prevenirea constipației/diareei
reglarea tranzitului intestinal
mărirea gradului de absorbție a nutrienților
scăderea în greutate
creșterea imunității
creșterea nivelului de energie
prevenirea durerilor de cap

Beneficiile kefirului și semințelor de in.
Kefirul sau chefirul este un produs lactat fermentat, foarte bogat în probiotice (bacterii bune). Este o sursă valoroasă de proteine, aminoacizi, minerale și vitamine B.Bacteriile și drojdiile bune din chefir ajută la curățarea intestinului și îmbunătățirea florei intestinale. Totodată, contribuie la distrugerea bacteriilor și paraziților, precum E. coli.Dacă vom adăuga semințe de in în chefir, efectul detoxifiant va fi și mai mare.Unele studii sugerează că semințele de in pot preveni inclusiv cancerul de colon, datorită conținutului de lignani.

Ce afecțiuni tratează cura cu cu kefir și iaurt?
Rețeta de kefir și semințe de in poate fi folosită ca adjuvant în diverse tulburări gastrointestinale, și nu numai:
gastrită, ulcer gastric, colite, trigliceride mari, obezitate, inflamații ale căilor respiratorii și infecții urinare.

Sfat: Nu măcinați semințele de in în cantități mari, deoarece pulberea se va oxida în 24 de ore și își va pierde proprietățile. Măcinați doar cât consumați o dată.
Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/143941/cura-cu-chefir-si-seminte-de-in-pentru-curatarea-colonului/

loading...