Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nepoții aduc lumină și bucurie în viețile bunicilor.

Bunicii sunt și ei părinți, însă cu nepoții lor formează o legătură puternică și specială, aceștia devenind lumina și fericirea lor.Copiii sunt mai fericiți și mai sănătoși dacă bunicii sunt implicați în creșterea lor, a arătat un sondaj realizat de Universitatea Oxford și Institutul de Educație din Londra.Studiul a arătat că bunicii care sunt implicați în viața de zi cu zi a nepoților lor sporesc bunăstarea și fericirea la copii. Apropierea nu a fost însă suficientă, bunicii trebuiau să fie cu adevărat implicați și interesați de viața nepoților pentru ca adolescenții să profite de beneficiile pozitive.

Bunicii și nepoții stabilesc în general un tip de comunicare mai presus de cuvinte, ce constă în gesturi și simboluri. Comunicarea lor este bazată pe înțelegere reciprocă, zâmbete, îngăduință și învoieli. Acestea creează o bunăstare emoțională în cazul ambelor părți.Studiul a constatat că atunci când bunicii sunt mai implicați în viața nepoților, copiii tind să fie mai sociali și, de asemenea, mai implicați în activitățile școlare. Au fost mai predispuși să dezvolte abilități pro-sociale, ceea ce este vital pentru dezvoltarea lor socială.

Iubirea dintre bunicii și nepoții lor este o dragoste specială – una pe care nu o poți obține în alt loc. Această iubire este necondiționată. Nu există nici o asigurare și nici o disciplină de care să vă faceți griji. Există doar timp să vă bucurați unul de celălalt și să vă distrați. Mulți copii vor alege să meargă la rudele lor mai în vârstă pentru sărbători, deoarece este foarte distractiv.Alături de bunici copiii simt cine sunt. Își cunosc rădăcinile și au o perspectivă mai completă asupra vieții. Copiii se simt speciali. Nu este chiar răsfățat, deoarece nu se așteaptă la acest tratament de la toată lumea.Copiii învață noi abilități și hobby-uri de la bunici.Copiii primesc toată atenția de care au nevoie de la bunici.

În timp ce copiii beneficiază enorm de această relație, bunicii au, de asemenea, posibilitatea de a forma legături strânse cu nepoții lor speciali. Mai mult, au șansa de a lăsa în urmă o moștenire prin nepoții lor. Cel mai bine, bunicii au norocul să se simtă prețuiți și iubiți în ultimii ani.Nepoții aduc lumină și bucurie în viețile bunicilor.Bunicii nu urmăresc să fie din nou părinți. Tot ce își doresc ei este să se bucure și să trăiască emoții intense și îmbucurătoare, fără presiuni sau obligații.

loading...