Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un bărbat a mers la psihoterapeut 5 ani și iată 10 concluzii pe care le-a tras.

Utilizatorul Twitter sub pseudonimul Comme Glisteauve merge la photerapeut deja de 5 ani. Bărbatul spune că în acest timp a scăpat de multe iluzii („cum voi fi iubit de toată lumea”, „cum voi deveni milionar”) și acum își privește real capacitățile.

Iată ce concluzii a tras bărbatul după sesiunile pe care le-a făcut:

1) Psihoterapeutul te ajută să-ți rezolvi problemele psihologice (nesiguranța, complexele, fobiile) dacă ești o persoană sănătoasă din punct de vedere psihic. Dacă ai schizofrenie, obsesii, halucinații etc. – ar trebui să mergi la psihiatru.

2) Cât timp trebuie să mergi? Mult timp. Din păcate. De obicei, nu ți se spune acest lucru pentru a nu te speria, dar dacă ești victima abuzului, dacă ai fost umilit la școală sau timp de 10 ani în căsătorie, nu te vei vindeca în câteva sesiuni. Durează ani.

3) Primele sesiuni sunt plângeri cu privire la părinți și povești despre cum nu te-au iubit și te-au jignit.

4) După ce lucrezi cu specialistul, imediat dobândești superputerea de a închide gura rudelor toxice și a altor persoane care îți provoacă disconfort.

5) Atunci când apare respectul de sine, nici nu trebuie să vorbești. Oamenii înțeleg singuri că nu trebuie să fie nepoliticoși cu tine. Îți oferă proiecte mai profitabile, se lingușesc, îți fac mai multe complimente. Toate acestea se simt ca o magie, deși, de fapt, este doar un obicei corect, o imagine externă. Datorită acestui fapt, de exemplu, eu în 2 ani dintr-un băiat simplu am devenit șef de departament și salariul meu a crescut de 10 ori.

6) În viață, 90% din succesul nostru depinde de stima de sine. Este rău că aceasta este distrusă de oamenii care ar trebui să o consolideze – părinți, profesori, șefi.

7) Trauma mocnește inconștient și ne otrăvește viața. De aceea trebuie găsită și deschisă. Acesta este un proces foarte dureros.

8) Conversațiile în cabinetul psihologului nu te vindecă. Efectul de vindecare vine din relația terapeutică pe care o stabilești cu specialistul. Într-o atmosferă de încredere și sprijin, clientul învață să trăiască de parcă ar fi avut părinți iubitori și prieteni înțelegători. Mulți oameni se gândesc: „Voi merge la psiholog, vom discuta despre toate problemele mele, iar el îmi va spune clar ce trebuie să fac.” Nu, așa nu funcționează. Nimeni, în afară de tine nu-ți va rezolva problemele.

9) Frica de singurătate și frica de intimitate – destul de ciudat, dar sunt același lucru. Este vorba despre lipsa de încredere în tine, în limitele tale, ai îndoieli cu privire la valoarea ta.

10) Dependența de dragoste este la fel de dăunătoare ca, de exemplu, dependența de heroină. Te omoară lent, dar te poate forța să faci lucruri cumplite.
Sursa: relatii.net/2020/12/13/un-barbat-a-mers-la-psihoterapeut-5-ani-si-iata-10-concluzii-pe-care-le-a-tras/?fbclid=

loading...