Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul de pătrunjel reduce riscului de cancer si este recomandat în dietele de slăbire.

Ceaiul de pătrunjel este asociat cu multe beneficii impresionante pentru sănătate.Ceaiul de pătrunjel este capabil să detoxifice corpul, îmbunătățește vederea, stimulează sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, ajută sănătatea inimii, atenuează inflamațiile, îmbunătățește respirația, protejează împotriva astmului, reglează menstruația și reduce riscul malformațiilor congenitale. Acest ceai are proprietăți antiinflamatoare, anti-tumorale, anti-canceroase, antioxidante, stimulante, antiseptice, relaxante și detoxifiante.

Realizat prin pătrunderea pătrunjelului proaspăt sau uscat într-o ceașcă de apă fierbinte, poate furniza mai mulți nutrienți și antioxidanți esențiali pentru sănătate.

Ar putea ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi
Pietrele la rinichi sunt depozite minerale dure care se formează în rinichi și provoacă dureri puternice și ascuțite în spate, lateral și stomac.Unele cercetări sugerează că pătrunjelul poate ajuta la prevenirea calculilor renali.Pătrunjelul s-a dovedit, de asemenea, că acționează ca un diuretic natural, care poate crește urinarea și poate preveni formarea de pietre la rinichi.

Patrunjelul este bogat in vitamina C.
Vitamina C este o vitamină importantă solubilă în apă, care acționează și ca un antioxidant și joacă un rol esențial în prevenirea bolilor.Unele cercetări sugerează că protejează împotriva infecțiilor, cum ar fi pneumonia și răceala obișnuită.Vitamina C este necesară și pentru vindecarea rănilor, absorbția nutrienților și formarea oaselor.

Luptă împotriva cancerului.
Ceaiul de pătrunjel este încărcat cu antioxidanți și compuși de combatere a cancerului.De exemplu, s-a arătat că apigenina, un flavonoid din pătrunjel, blochează creșterea și răspândirea celulelor canceroase în studiile cu eprubete.Luteolina este un alt flavonoid din pătrunjel care poate suprima creșterea tumorii, ajutând astfel la prevenirea cancerului, conform unor studii cu eprubete.Mai mult decât atât, un studiu cu eprubete a constatat că extractul de pătrunjel a fost capabil să prevină deteriorarea ADN-ului și să scadă răspândirea celulelor canceroase la sân cu 41%.

Recomandat în dietele de slăbire.
Ceaiul de pătrunjel verde este recomandat în dietele de slăbire pentru că ajută la dizolvarea grăsimilor și stimulează metabolismul. O cană de ceai de pătrunjel băută pe stomacul gol reduce apetitul și calmează senzația de foame. În plus, pătrunjelul este benefic în reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenirea, astfel, a senzației de amețeală sau de leșin cauzate de scăderea bruscă a glicemiei.

Pentru a prepara ceai de pătrunjel adaugați două lingurițe rase de frunze de pătrunjel uscate într-o cană, apoi turnați deasupra lor apă clocotită, acoperiți și lăsați la infuzat pentru cel puțin 5 minute. Ceaiul de pătrunjel poate fi consumat fierbinte, la temperatura camerei sau rece și îl puteți păstra în frigider până la două zile.Este liniștitor, delicios și ușor de preparat folosind doar câteva ingrediente simple pe care este posibil să le aveți deja în bucătărie.

loading...