Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Psihologii ne avertizează: dacă vă sacrificați pentru copii, nu o să vă mai respecte.

Există doar două moșteniri de durată pe care sperăm să le oferim copiilor noștri. Unul dintre acestea este rădăcini, iar celelalte, aripi. – Johann Wolfgang von Goethe

Cu siguranta nu exista parinte care sa nu-i doreasca binele copilului sau si sa nu faca orice ii sta in putinta ca micutului sa nu-i lipseasca nimic.Sunt insa si parinti care pur si se sacrifica pentru binele copiilor. Acestora, specialistii le dau un avertisment, sustinand ca e o mare greseala, pentru ca risca sa nu mai fie deloc respectati de proprii copii.

Nu fiti servili in fata copiilor.
Potrivit specialistilor, cea mai mare greseala a parintilor este sa fie umili vizavi de copiii lor. Iar daca le veti trece cu vederea multe lucruri, pana la a nu mai primi respectul care va este cuvenit, mai e doar un singur pas.

Drept urmare, nu e normal sa va concentrati in viata doar pe dorintele si problemele copiilor si nici sa faceti voi treburile lor. Un parinte cu adevarat fericit, spun oamenii de stiinta, este cel care poate sa iasa in oras cu prietenii fara sa aiba pe constiinta faptul ca si-a abandonat copiii acasa.

Pe de alta parte, nu ii repetati la infinit copilului ca trebuie sa invete. Va auzi de prima data. Doar atunci cand veti adopta aceasta atitudine, copilul vostru va deveni un adult responsabil.

Copiii primesc tot ce vor, când vor.
Capacitatea de a amâna satisfacerea nevoilor dvs. este unul dintre factorii cheie pentru succesul viitor. Vrem să ne facem copii fericiți, dar, din păcate, îi facem fericiți doar în momentul prezent și nefericiți pe termen lung.

Capacitatea de a amâna satisfacerea nevoilor dvs. înseamnă capacitatea de a funcționa sub stres.Copiii noștri devin treptat mai puțin pregătiți să facă față chiar și situațiilor stresante minore, ceea ce devine în cele din urmă un imens obstacol în calea succesului lor în viață.

Adesea vedem incapacitatea copiilor de a întârzia satisfacția în sălile de clasă, mall-uri, restaurante și magazinele de jucării atunci când un copil aude „Nu”, deoarece părinții lui i-au învățat pe creier să obțină imediat tot ce vrea.

Distracție fără sfârșit.
Am creat o lume artificială pentru copiii noștri. Nu există plictiseală în ea. De îndată ce copilul se liniștește, alergăm să-l distram din nou, pentru că altfel ni se pare că nu ne facem datoria părintească.
Trăim în două lumi diferite: ele se află în propria lor „lume a distracției”, iar noi suntem într-o altă „lume a muncii”.

De ce nu ne ajută copiii în bucătărie sau spălătorie? De ce nu își pun jucăriile deoparte?
Este o muncă simplă, repetitivă, care antrenează creierul să funcționeze în timp ce face sarcini plictisitoare. Acesta este același „mușchi” care este necesar pentru școlarizare.

Copiii conduc lumea.
Asta aud tot timpul de la părinții mei. De când ne dictează copiii cum să-i educăm? Dacă le lăsați lor, tot ce vor face este să mănânce macaroane, brânză și prăjituri, să se uite la televizor, să se joace pe tabletă și să nu se culce niciodată.

Cum ne ajutăm copiii dacă le oferim ceea ce vor și nu ceea ce este bine pentru ei? Fără o alimentație adecvată și un somn adecvat noaptea, copiii noștri vin la școală iritați, anxioși și neatenți. De asemenea, le trimitem un mesaj greșit.

Ei învață că pot face orice vor și nu pot face ceea ce nu vor. Nu au niciun concept – „trebuie să fac”.
Din păcate, pentru a ne atinge obiectivele în viață, de multe ori trebuie să facem ceea ce este necesar, nu ceea ce ne dorim.

Dacă un copil vrea să devină student, trebuie să studieze. Dacă vrea să fie fotbalist, trebuie să se antreneze în fiecare zi.

Copiii noștri știu ce vor, dar le este greu să facă ceea ce este necesar pentru a atinge acest obiectiv. Aceasta duce la obiective de neatins și îi lasă pe copii frustrați.
Sursa: valentinavnb.ro

loading...