Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 alimente obișnuite care credeai că nu te îngrașă.

Un sondaj al consumatorilor publicat în Plos One a constatat că 40% dintre consumatori mănâncă mai mult dintr-un aliment care poartă o etichetă sănătoasă, deoarece cred acest lucru.Dacă crezi că mănânci „alimente dietetice” și totuși te îngrași, ai putea fi confuz prin etichetarea produsului și prin consumul excesiv de ceva din care ar trebui să consumi excesiv. Iată câteva alimente care sunt considerate în mod obișnuit ca „alimente dietetice”, care ar putea să te facă să te îngrași în secret.

1.Iaurturile cu conținut scăzut de grăsimi.


Iată un exemplu clasic de alimente sănătoase. Iaurtul „cu conținut scăzut de grăsimi” și „fără grăsimi” poate părea sănătos, dar grăsimile lipsă sunt adesea înlocuite cu o mulțime de zaharuri adăugate. Nu vă temeți automat de grăsime atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Un studiu din 2016 publicat în The American Journal of Clinical Nutrition a urmărit un grup mare de femei timp de 100 de ani și a constatat că cei care au inclus mai multe produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi în dietele lor au câștigat mai puțin de opt decât consumatorii de lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

2.Sosurile din comerț pentru salată.


Ce poate fi mai sănătos decât verdeața de salată acoperită cu legume proaspete tocate? Sosurile din comerț fără grăsimi nu vă vor face bine.Mai mult, deși nu veți găsi grăsimi pe etichetele ingredientelor sosurilor fără grăsimi, cu siguranță veți găsi zahăr.Siropul de porumb bogat în fructoză este adesea al doilea ingredient cel mai comun, după apă.

3.Răcoritoarele fără zahăr.


Reducerea zaharurilor adăugate în dieta dvs. prin alegerea unei băuturi răcoritoare fără zahăr în comparație cu una cu zahăr poate suna bine.Cercetătorii consideră că îndulcitorii artificiali precum aspartamul, zaharina sau altele pot juca un rol important în dieta dvs. Deoarece aceste substanțe chimice super-dulci nu vin cu caloriile sugerate de dulceața lor, corpurile noastre pot ajunge să pofteze alimente care sunt mult mai dulci decât alimentele tipice nutritive, sugerează Harvard Health Blog al Harvard Medical School. Când eliminați caloriile din băuturile dulci, reduceți recompensa satisfacției din acele calorii, „care alimentează în continuare activitatea de căutare de alimente … și poate contribui la obezitate”, scrie autorul studiului Quing Yang de la Departamentul de Biologie Moleculară, Celulară și de Dezvoltare din Yale.

4.Pâinea ușoară din grâu.


Nu vă lăsați păcăliți de „grâul” de pe eticheta pâinii dvs. – nu este atât de bine intenționat pe cât pare. Ceea ce înseamnă „grâu”, de fapt, este pur și simplu că pâinea dvs. este făcută din făină de grâu.Pâine de grâu alb? Este la fel ca pâinea albă. Și ambele înseamnă că boabele de grâu au fost eliminate de fibre.Căutați făini de „grâu integral” sau „cereale integrale” pe eticheta ingredientelor pentru a vă asigura că primiți de fapt o pâine de grâu integral.În al doilea rând, termenul „ușor” se referă la o pâine cu un conținut mai scăzut de calorii, deoarece a fost dezbrăcată de nutrienții săi, inclusiv grăsimi, și înlocuită cu îndulcitori adăugați, de multe ori sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză. Este mai bine să înghiți mai multe calorii cu o pâine integrală care conține mai multe vitamine, fibre și alți nutrienți.

5.Batoanele proteice.


Alimentele bogate în proteine conțin încă multe calorii și poate chiar și zaharuri adăugate.Băuturile energetice și proteinele sunt un prim exemplu de gustări din magazine care nu sunt atât de bune precum credeți.Ambalajul lor semnalează combustibil sănătos, dar faptele nutriționale spun o altă poveste. Multe sunt încărcate cu zaharuri și calorii.

loading...