Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Durerile din suflet le resimtim de 240 ori mai tare decat cele ale corpului. Ai grija de sufletul tau!

Cei mai multi dintre oameni au simtit pe propria piele macar o data in viata ca li s-a rupt inima la propriu. Fie că ți s-a spus „nu mulțumesc” pentru o oportunitate de muncă, te-ai înstrăinat de un partener sau un prieten sau chiar ai fost urmărit pe o rețea de socializare sau un site de întâlniri, creierul tău trebuie să fie respins.

Potrivit studiilor acestora, tristetea si durerea sunt de 240 de ori mai puternice decat alte emotii, inclusiv rusinea, surprinderea, furia sau chiar plictiseala.Tristetea si durerea insotesc de obicei evenimentele tragice din viata noastra, cum ar fi un deces, un incident tragic sau o despartire.De aceea, cei care sufera emotional au nevoie de mai mult timp pentru a reflecta, pentru a se obisnui cu situatia si pentru a fi pe deplin constienti de consecinte.Deși creierul nu procesează durerea emoțională și durerea fizică în mod identic, cercetările pe căile neuronale sugerează că există o suprapunere substanțială între experiența durerii fizice și sociale.

Pentu a verifica durata si forta emotiilor, doi cercetatori de la Universitatea Leuven din Belgia au rugat 233 de studenti sa-si aminteasca cele mai recente momente emotionale din viata lor si sa spuna care a fost durata acestora.In completare, participantii la studiu trebuiau sa raspunda si la intrebarea cum au reusit sa se descurce cu aceste emotii. Dintr-o gama de 27 de emotii, tristetea si durerea au durat cel mai mult decat restul, cum ar fi teama, rusine, surprindere, dezgust, furie, plictiseala sau sentimentul de relaxare, care au trecut mai repede.

Deoarece oamenii sunt creaturi sociale prin natură, suferința de inimă, pierderea și sentimentele asociate cu a fi lăsat în afara lor sunt deosebit de dificil de procesat. Și pentru că rănile emoționale sunt invizibile, angoasa, stresul și stresul pot fi dificil de înțeles și explicat colegilor noștri.

Cel mai important, este esențial să se permită respectarea și procesarea sentimentelor negative – dar să nu li se acorde multă valoare. Prin urmare, amintiță-vă că toate aceste dureri vor dispărea, iar corpurile noastre vor face față respingerii emoționale în timp, la fel ca și durerea fizică.

loading...