Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Este necesară ruperea relațiilor cu membrii familiei toxice și nu trebuie să vă simțiți vinovați.

Viața ta ar fi mai fericită, mai sănătoasă și mai pașnică fără anumite persoane din ea? Ei bine, nu este niciodată prea târziu.Nu este ușor să elimini pe cineva din viața ta. Și când vine vorba de familie, este deosebit de greu să accepți că un membru al familiei creează atât de mult stres, anxietate și durere încât nu poți continua să ai o relație cu ei.Ești rănit în mod repetat de această persoană, ai încercat neobosit să repari relația, te simți frustrat că nimic nu se schimbă (cel puțin pentru foarte mult timp), nu vrei să renunți, dar nu știi cum să te miști înainte într-un mod care să te respecte și să te hrănească.

Când este potrivit să întrerup legăturile cu un membru al familiei? Persoanele toxice vă perturbă viața și alte relații cu comportamente precum acestea:minciuna, vina, critica, manipularea, invalidarea sau ignorarea sentimentelor tale, crearea dramelor sau a crizelor, comportament pasiv-agresiv, bârfa, judecata victimei și altele.

Oamenii se pot schimba, dar oamenii toxici rareori. Le lipsește conștiința de sine și nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor. Și deoarece nu văd cum te doare comportamentul lor, refuză să se schimbe. În schimb, te învinovățesc și se așteaptă să răspunzi cerințelor lor.

Este greu să alegi între tine și membrii familiei tale. Într-adevăr. Dar aceasta este realitatea. A rămâne într-o relație cu o persoană toxică este potențial dăunător pentru sănătatea și relațiile dvs. emoționale și fizice (și poate afecta negativ soțul și copiii dvs.).Concluzia este că, pentru mulți oameni, singura modalitate de a te vindeca este să te îndepărtezi de relația abuzivă.

Este în regulă să nu fii pregătit. Nu ar trebui să fiți presat să luați o decizie. Majoritatea oamenilor care taie legăturile, o fac în ultimă instanță. Ei ajung la această decizie treptat de-a lungul anilor de crize și începuturi. Au tăiat cravatele și apoi s-au reconectat. Ei stabilesc limite și se fac mai puțin disponibili. Lucrurile se calmează și se simt mai bine, doar pentru a avea probleme din nou. Acest lucru este comun!

Nu există o modalitate corectă de a face față unui membru toxic al familiei. Doar dvs. puteți decide cât de mult contact este potrivit pentru dvs. Și vei ști dacă și când trebuie să te îndepărtezi pentru a te salva. Știți doar că este bine să încheiați o relație toxică – chiar și cu un membru al familiei.

loading...