Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Părintele Necula: „Staţi acasă! Nu de frica morţii, ci din iubire pentru viaţă”.

Părintele Constantin Necula îi roagă pe oameni „să stea acasă nu din frică de moarte, ci din iubire pentru viaţă”.

Părintele sibian Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu şi o figură cunoscută printre credincioşii români, le cere acestora să stea acasă. El a vorbit într-un interviu amplu acordat publicaţiei sibiene Tribuna şi a abordat teme precum starea de carantină şi credinţa în timpul ei, dar şi imposibilitatea de a mai sluji avându-i pe credincioşi alături.

„E o perioadă în care ne smereşte lipsa efortului şi a tensiunii de altă dată. E dificilă munca de teren de acum, dar nu se compară cu zilele în care eram prinşi între dorinţa de spovedanie a credincioşilor şi programul liturgic încărcat. Au fost închise locațurile, dar munca pastorală este deschisă, eforturile de a ţine în „priza” praznicului comunităţile noastre parohiale sunt la fel. Nu e greu, dar nici uşor. Înţelegem toţi că e o chemare în plus la mai multă atenţie pastorală şi la mai multă sinceritate în ce priveşte propovăduirea şi rugăciunea.
(…)
Poate fi şi o lecţie de distanţă care creşte responsabilitatea socială şi pastorală. Eu ştiu că aceia care aveau în prim-plan iubirea de slujbă şi aşezarea sufletească pentru primirea lui Hristos sunt foarte afectaţi. Nimeni nu spune că asta ar fi semn de normalitate. Dar nici perioada prin care trecem nu este una de normalitate. Avem de învăţat, nu doar în plan uman, foarte mult din această provocare. Una din lecţii este aceea a ascultării civice, ascultare care a fost identificată de Însuşi Domnul Hristos în acele cuvinte celebre- „daţi ce este al Cezarului, Cezarului şi cele ale lui Dumnezeu, lui Dumnezeu”- care aplicate corect ne-ar fi scutit de multe dictaturi ori devieri ideologice”, a spus preotul Constantin Necula.

Părintele îi îndeamnă pe credincioşi să rămână în case. Nu din frica morţii, ci din iubire pentru viaţă”

„Îi rog să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că-şi iubesc viaţa. Îndrăznesc să cred că îşi iubesc Biserica.Pentru că-şi iubesc părinţii, familia şi Patriarhul, pe arhierei şi preoţii parohi, pentru că-şi iubesc rădăcina străbună a bunului simţ. Nu din ameninţări se schimbă mentalităţi sociale, ci din educaţie. De aceea, primiţi, vă rog, cuvânt bun. De sănătate şi pace. Cu frumuseţi pe suflet şi pace în gând”, a conchis preotul Necula.

loading...